back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10.00

Διαβάστε επίσης

Ένα οριζόντιο πρόγραμμα σαρωτικών ελέγχων, στο σύνολο της επικράτειας, υλοποιεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, για την αποτροπή καταστάσεων που ευνοούν τη διασπορά του κορονοιού. Οι έλεγχοι έχουν φέρει και πρόστιμα, μεταξύ των οποίων είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- και σε μπαρ σε παραλία της Μυκόνου, το οποίο γέμισε ασφυκτικά χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας.  

Στο εγχείρημα της επανεκκίνησης του τουρισμού στην Ελλάδα αναφέρεται  σε δημοσίευμά του το Bloomberg, διαπιστώνοντας μετά από ρεπορτάζ στον κλάδο, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων, κινδυνεύει να μην επιστρέψει ποτέ στην εργασία του. Εν τω μεταξύ, στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα χερσαία σύνορα, χωρίς το μέτρο της καραντίνας, ενώ εξετάζεται την 1η Ιουλίου να ανοίξουν και τα θαλάσσια, επίσης χωρίς το μέτρο της καραντίνας. 

Στους 181 ανήλθαν οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Χθες κατέληξε ένας 72χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΣΩΤΗΡΙΑ. 

Δεκάδες χιλιάδες οι διαδηλωτές χθες στην Ουάσινγκτον αλλά και άλλες αμερικανικές πόλεις, με συνθήματα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη. Η συγκέντρωση στην Ουάσιγκτον και η πορεία προς τον Λευκό Οίκο σηματοδότησε τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα διαμαρτυρία. Ωστόσο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν χθες μικρότερος κάτι το οποίο απέδωσε στη δουλειά της Εθνοφρουράς, της Μυστικής Υπηρεσίας και της αστυνομίας της πρωτεύουσας. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε Νέα Υόρκη, Ατλάντα, Φιλαδέλφεια,  Σικάγο, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ, Βοστώνη και Μαϊάμι. Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος μέσω τηλεβόα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωτοστάτησε στη διαδήλωση που έγινε στο Μιλγουόκι. Μια από τις διαδηλώσεις που προκάλεσαν έκπληξη ήταν η συγκέντρωση 150 έως 200 ανθρώπων στην πόλη Βάιντορ του Τέξας, περιβόητη για τις σχέσεις της με την Κου Κλουξ Κλαν. Οι χθεσινές διαμαρτυρίες ήταν πιο ήρεμες, σε σύγκριση με την οργή που είχε επικρατήσει στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.  

Επαναλειτουργούν από την Τρίτη τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης  του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων και μόνο κατόπιν ραντεβού. Επίσης από την Τρίτη επαναλειτουργούν τα κλειστά κολυμβητήρια Σεράφειο Γκράβας και Κολοκυνθους, επίσης κατόπιν ραντεβού. Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας www. Athina984.gr. 

Στην αθλητική επικαιρότητα…    

Και τα σημερινά παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής των Play Off: στις 7 και μισή ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και στις 9 και μισή ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Για τα Play Out, στις 7 και τέταρτο: Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης. 

Και ο καιρός…   

Γενικά αίθριος στην Αττική. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα με πιθανότητα παροδικών βροχών. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα