back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Der Standard: Διστακτική ανάκαμψη στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα υπό τον τίτλο «Διστακτική ανάκαμψη στην Ελλάδα». Στο άρθρο επισημαίνεται: «Η χώρα βρίσκεται στο δρόμο της βελτίωσης, αλλά η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα ίχνη της. Η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει με ένα κοινωνικό μέρισμα».

Το άρθρο αναφέρεται καταρχάς στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της τραγικής δέκατης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: «Μια δεκαετία μετά οι διαμαρτυρίες παραμένουν έντονες, αλλά όχι ακραίες. Αυτό σχετίζεται μάλλον και με το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει ξεπεραστεί ως ένα βαθμό και στο μεταξύ οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να το νοιώθουν αυτό».

Η δημοσιογράφος παραθέτει στοιχεία που δείχνουν μια ελαφρά ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας: «Το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται στο 18,6%, δυο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες απ’ ό,τι την προηγούμενη χρονιά. Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί όμως το μεγαλύτερο ποσοστό μη απασχολούμενων στην ΕΕ. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος του ποσοστού ανεργίας κυμαίνεται στο 8%. Όπως την περασμένη χρονιά, έτσι και φέτος οι πολίτες που έχουν ανάγκη μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Τα ποσά κυμαίνονται μεταξύ 350 και 1.350 ευρώ. Συνολικά η κυβέρνηση διαθέτει 1,3 δισ. ευρώ για αυτή τη δράση. Στόχος είναι οι πιο φτωχοί πολίτες, κυρίως άνεργοι, να περάσουν πιο εύκολα το χειμώνα».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα