back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαφωνεί με το νέο αθλητικό νόμο η Σουπερλίγκα

Διαβάστε επίσης

To θέμα του αθλητικού νομοσχεδίου που τέθηκε σε διαβούλευση από τον Γ. Βασιλειάδη θα συζητηθεί στο αυριανό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας και ο συνεταιρισμός έστειλε στα μέλη του τις παρατηρήσεις επί του σχεδίου που τέθηκε σε διαβούλευση.

Οι βασικές ενστάσεις της Λίγκας αφορούν σε τρία ζητήματα. Το πρώτο είναι τα κωλύματα παραγόντων, το δεύτερο είναι η χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ και το τρίτο είναι τα πρόστιμα στις ΠΑΕ σε περίπτωση επεισοδίων.

Για τα κωλύματα παραγόντων, η Σούπερ Λίγκα ζητεί να αλλάξει ο νόμος και κώλυμα να υφίσταται μόνο σε περίπτωση τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης και όχι παραπομπής σε δίκη για κακούργημα όπως ισχύει σήμερα.

Για τη χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ η Σούπερ Λίγκα προτείνει, επειδή παράλληλα οι ΠΑΕ ελέγχονται και από την ΕΠΟ μέσω της αδειοδότησης, η ΕΕΑ να ελέγχει θέματα όπως τα ποινικά μητρώα, τις ενημερότητες, το μετοχολόγιο καθώς και θέματα που άπτονται της ασφάλειας και η μη χορήγηση πιστοποιητικού από την ΕΕΑ να αποτελεί λόγο μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ και όχι να επισύρει πρόστιμα στις ΠΑΕ αλλά και στην διοργανώτρια εφόσον της επιτρέψει να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα.

Επίσης η Σούπερ Λίγκα διαφωνεί με τα διοικητικά πρόστιμα στις ΠΑΕ σε περίπτωση επεισοδίων, τα οποία στο αθλητικό νομοσχέδιο του Γ. Βασιλειάδη μεταφέρονται στην ΕΕΑ ενώ ανήκαν στην αρμοδιότητα του υφυπουργού Αθλητισμού και τέλος ζητεί να δοθεί η δυνατότητα στις ΠΑΕ που μισθώνουν γήπεδα για τους αγώνες τους να συμψηφίζουν στο μίσθωμα τα υπόλοιπα έξοδα που καταβάλλουν για τη συντήρηση του γηπέδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα