back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Αλβανία κατηγορεί την Αθήνα για διαστρέβλωση- Όσοι θίγονται να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια

Διαβάστε επίσης

Για διαστρέβλωση των γεγονότων κατηγορεί την Αθήνα το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών με απαντητική ανακοίνωσή του, σχετικά με την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να παραχωρήσει αυθαίρετα προς τουριστική αξιοποίηση τεμάχια γης, που ανήκουν σε ομογενείς.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκφράζει έκπληξη για τη σχετική δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζει και σημειώνει πως εφαρμόζει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Στρασβούργου. Μάλιστα υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Αλβανία αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση στην περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας σημειώνει ότι «όσοι πολίτες αισθάνονται ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά τους στην ιδιοκτησία, έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στα αρμόδια Ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας είχε εκφράσει έντονη ανησυχία σχετικά με απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να παραχωρήσει αυθαίρετα τεμάχια γης, που περιλαμβάνουν και ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων ομογενών στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού προς τουριστική αξιοποίηση.

Στη σχετική ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή «είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και σε αλβανικές δικαστικές αποφάσεις»

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ομόνοια Χιμάρας, 46 τεμάχια στα νότια παράλια της Αλβανίας περνούν στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση, βάσει απόφασης 708 του Υπουργικού Συμβουλίου, που υπεγράφη στις 21 Νοεμβρίου του 2018 από τον πρωθυπουργό της χώρας, Εντι Ράμα.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα