back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Με φυλάκιση κινδυνεύει ανάπηρος εργαζόμενος νοσοκομείου λόγω πλαστού τίτλου σπουδών

Διαβάστε επίσης

Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου οι υπάλληλοι που προσκομίζουν πλαστό τίτλο σπουδών να αποφεύγουν την αυτεπάγγελτη ποινική τους δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για υπεξαίρεση χρημάτων από το Δημόσιο αν και αφορούν τον μισθό τους, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ αιτιολογώντας το αίτημά της αναφέρει «την περίπτωση Δ.Ε. Βοηθού Νοσηλευτή από το Δρομοκαϊτειο. Ο υπάλληλος κατά τον έλεγχο των τίτλων σπουδών από την υπηρεσία του Νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι φέρει πλαστό τίτλο σπουδών Δ.Ε. Βοηθού Νοσηλευτή.

Το Νοσοκομείο τον απέλυσε από τη δουλειά του, αν και ακριβώς τα ίδια καθήκοντα εκτελούν οι Δ.Ε. πρακτικοί Νοσοκόμοι χωρίς πτυχίο και έχουν το ίδιο μισθολογικό καθεστώς.

Ο εν λόγω υπάλληλος διαθέτει αναπηρία 75% με γνωμάτευση από υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ και πριν την απόλυση υπέβαλε τα δικαιολογητικά αναπηρίας για συνταξιοδότηση.

Τώρα όχι μόνο δεν του χορηγείται η σύνταξη αν και έχει τις προϋποθέσεις, καλείται από την Ανακρίτρια σε αυτεπάγγελτη ποινή δίωξη ως δράστης για ζημία 150.000 ευρώ και πλέον που προξένησε στο Δημόσιο. Τα χρήματα που έλαβε για το σύνολο του μισθού του. Ο υπάλληλος κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης κακουργηματικού χαρακτήρα».

Ν.Κ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα