back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΓΑΛΛΙΑ: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Με 70 μόνο ψήφους υπέρ, η πρόταση μομφής που κατέθεσαν τα τρία αριστερά κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία και απορρύφθηκε από την γαλλική Εθνοσυνέλευση. Νωρίτερα η Μαρίν Λε Πεν είχε δήλωσε ότι θα την στηρίξουν και οι βουλευτές του κόμματός της.

Μόνο 70 από τους συνολικά 577 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής στην σημερινή συνεδρίαστη της Εθνοσυνέλευσης. Η συζήτηση είχε ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα και την πρόταση εναντίον της κυβέρνησης είχαν καταθέσει από κοινού οι βουλευτές της Ανυπότακτης Γαλλίας, του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η πρόταση αφορούσε τους χειρισμούς του Εμανουέλ Μακρόν και της κυβέρνησης στο θέμα των “κίτρινων γιλέκων”.  Πιο συγκεκριμένα στο κείμενο που κατέθεσαν τα τρία κόμματα σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις Μακρόν την Δευτέρα το βράδυ, στο διάγγελμά του δεν ήταν “ούτε σωστές, ούτε υπεύθυνες, ούτε απαντούσαν στον θυμό και στις διεκδικήσεις των Γάλλων”.

https://twitter.com/AssembleeNat/status/1073285091231719424

Η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού (πρώην Εθνικού Μετώπου) Μαρίν Λε Πεν, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι οι βουλευτές του κόμματός της θα στοιχηθούν με την αριστερά και θα στηρίξουν την πρόταση μομφής. “Κάθε ευκαιρία να δηλώσουμε ότι είμαστε σε απόλυτη αντίθεση με την πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν, θα την αρπάζω”, εξήγησε η Λε Πεν.

Η ευρωβουλευτής είχε παραδεχτεί ωστόσο ότι “δεν τρέφει πολλές ελπίδες” αφού γνώριζε καλά ότι ούτε με τους δικούς της βουλευτές, πρόταση δεν συγκέντρωνε την απαραίτηση πλειοψηφία για να ανατρέψει την κυβέρνηση. “Η πρόταση δεν θα περάσει για έναν απλό λόγο: οι βουλευτές της Δημοκρατίας Μπροστά είναι πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση”, είχε δηλώσει η Λε Πεν.

Οι βουλευτές των Ρεπουμπλικανών είχαν ανακοινώσει από νωρίς ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Μυρσίνη Λιοναράκη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα