back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τερέζα Μέι: Στις Βρυξέλλες για μία ακόμη μάχη

Διαβάστε επίσης

Η Τερέζα Μέι ταξιδεύει στις Βρυξέλλες σήμερα για την σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ζητεί νομικές δεσμεύσεις από τους ηγέτες της ΕΕ σχετικά με το θέμα των Ιρλανδικών συνόρων – ένα βασικό εμπόδιο για τους βουλευτές που αντιτίθενται στη συμφωνία της για το Brexit.

Η ΕΕ δεν θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία, αλλά είναι διατεθειμένη να δώσει περισσότερες εγγυήσεις για τον προσωρινό χαρακτήρα του μέτρου, γράφει το ΒΒC.

«Η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα της δικλείδας ασφαλείας των συνόρων με την Βόρεια Ιρλανδία, το οποίο περιλαμβάνεται στο σχέδιο συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χαϊκό Μάας στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk σήμερα το πρωί.

«Είναι ένα αδιέξοδο συνολικό για το οποίο δεν υπάρχει λύση παρά μόνο η πλήρης ήττα της Μεγάλης Βρετανίας. Βρέθηκε σε μια κατάσταση από μόνη της από την οποία δεν μπορεί να βγει. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορούν να επικαλεστούν την απόφαση του δικαστηρίου και να ζητήσουν ακύρωση των διαδικασιών μέχρι το τέλος Μαρτίου», τόνισε ο καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιου Αιγαίου, Αχιλλέας Μητσός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Νόνη Καραγιάννη.

«Δεν βλέπω ούτε δεύτερο δημοψήφισμα ούτε να ζητήσει να ξανά συζητηθεί κάτι. Κατά τη διάρκεια της επόμενης διετίας το ευρωπαϊκό δικαστήριο θα έχει λόγο για τις κρατικές ενισχύσεις. Θα είναι εκτός της ένωσης το Ηνωμένος Βασίλειο, αλλά θα είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί απολύτως την κοινοτική νομοθεσία. Αυτό είναι πραγματικά μια απώλεια εθνικής κυριαρχίας, εξαιρετικά σημαντική», πρόσθεσε ο κ. Μητσός.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα