back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη λόγω ομιλίας Τσίπρα και συγκεντρώσεων

Διαβάστε επίσης

«Φρούριο» θα θυμίζει σήμερα το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω της παρουσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τον συγκεντρώσεων που προγραμματίζονται την ίδια ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης έχουν ενισχυθεί με διμοιρίες των ΜΑΤ από όλη την Βόρειο Ελλάδα αλλά και από την Αθήνα.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λίγο μετά τις 12.00 έφθασαν στην Θεσσαλονίκη, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, δύο ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ -οι γνωστές «Αύρες»- για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών.

Υπολογίζεται ότι από νωρίς σήμερα το απόγευμα σχεδόν 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στο κέντρο της πόλης.

Από χθες βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Σε σύσκεψη που έγινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με αφορμή το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ», συζητήθηκαν και τα σημερινά μέτρα ασφαλείας και οριστικοποιήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο που θα εφαρμοστεί για την αποφυγή και αντιμετώπιση επεισοδίων.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην πόλη είναι η απόφαση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου να κλείσει την πανεπιστημιούπολη από τις 5 το απόγευμα, για τον φόβο επεισοδίων.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι προγραμματισμένη στις 19:30, στο Αλεξάνδρειο, με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό».

Με αφορμή την παρουσία και την ομιλία του πρωθυπουργού στην πόλη, προγραμματίζονται δύο συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα υπάρχει κάλεσμα στις 7 το απόγευμα για συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Την ίδια ώρα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία της Καμάρας.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα