back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πορεία για την Ελένη Τοπαλούδη

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή το θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη από τους δύο άντρες στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε πορεία από τις 7:30 περίπου το απόγευμα της Παρασκευής, από την Ερμού στο ύψος της οδού Αθηνάς μέχρι το Μεταξουργείο. Νωρίτερα είχε γίνει προσυγκέντρωση, από τις 6 στην Πλατεία Καπνικαρέας.

 

Η πορεία κατευθύνθηκε από την οδό Ερμού στην οδό Καραϊσκάκη, απ’ όπου πέρασε στους γύρω δρόμους και πεζόδρομους του Ψυρρή, ύστερα κατευθύνθηκε προς το Γκάζι και κατέληξε στο Μεταξουργείο.

Το κάλεσμα για την πορεία έγινε μέσω ανακοίνωσης της “Ανοιχτής Συνέλευσης για τη Γυναικοκτονία στη Ρόδο” και ακολούθησαν συλλογικότητες όπως η “Καμία Ανοχή”, “Justice For Zak/Zackie”, το “Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών” και η “Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης”.

Παράλληλα, μοιράστηκε και κείμενο σε περαστικούς και διαδηλωτές, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “για εμάς ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή ότι βρισκόμασταν μπροστά σε μία ακόμη γυναικοκτονία, πως η Ελένη δηλαδή είχε δολοφονηθεί επειδή ήταν γυναίκα. Η Ελένη δεν ήταν, άλλωστε, η πρώτη. Στην περίπτωση της, όπως και σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις γυναικοκτονιών στον κόσμο, είναι οι άντρες εκείνοι που διεκδικούν την κυριαρχία στο σώμα και στην ίδια τη ζωή των γυναικών και των θηλυκοτήτων”.

 

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα