back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε πόλη των αγγέλων μεταμορφώνεται η Αθήνα για τα Χριστούγεννα

Διαβάστε επίσης

36 μέρες γιορτής με 230 δωρεάν εκδηλώσεις

Τριάντα έξι ημέρες γιορτής με 230 δωρεάν εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει  ο Δήμος Αθηναίων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Με σύμβολο τον άγγελο και με την ευχή για αγάπη και ευτυχία, η καλλιτεχνική ομάδα των Γιάννη Κακλέα, Φρόσως Λύτρα και Μανόλη Παντελιδάκη δημιούργησαν ένα άρτιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κορύφωση την αλλαγή του χρόνου στο Θησείο.

«Προτρέπουμε τους Αθηναίους να καθρεφτιστούν σε ένα ανώτερο εαυτό, σε έναν άγγελο». Η Φρόσω Λύτρα εμπνεόμενη από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου  προς Κορινθίους μετατρέπει την Αθήνα μαζί με την καλλιτεχνική της ομάδα και τους ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων σε Πόλη των Αγγέλων. Το σύμβολο του αγγέλου που θα συναντήσουμε σε κάθε γωνιά της πόλης θα απεικονιστεί με δεκάδες τρόπους: από πίνακες του Γαΐτη και του Τσαρούχη μέχρι γκράφιτι στις προσόψεις κτιρίων της πρωτεύουσας.  

 

«Μπορούμε να κάνουμε λαϊκά Χριστούγεννα χωρίς λαϊκισμούς», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Από πολύ νωρίς καταλάβαμε ότι αν επενδύσουμε στην κουλτούρα της πόλης θα συμβάλουμε στην κοινωνική συνοχή, στην προσέλκυση επισκεπτών και στη δημιουργία θέσεων εργασίας αρα και στην οικονομία της πόλης», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωνσταντίνος Μπιτζάνης δήλωσε «Για αυτή τη γιορτή στηριζόμαστε στις δυνάμεις του Δήμου και συνεργαζόμαστε με τους καλλιτέχνες της πόλης, επιτυγχάνοντας να την υλοποιήσουμε με το ¼ των χρημάτων σε σχέση με τις προηγούμενες δημαρχίες».   

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός έχει προβλεφθεί και για την επόμενη χρονιά που θα έχει αποχωρήσει από την δημαρχεία.

Η επίσημη φωταγώγηση της Αθήνας

Το επίσημο έναυσμα της γιορτής θα δοθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος όπου ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών θα κάνει την επίσημη φωταγώγηση της πόλης, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με τη Πέννυ Μπαλτατζή και την Athens Big Band  και θα παρουσιαστεί το χορευτικό δρώμενο «Άγγελοι στην πόλη» 

 

Στις 21 Δεκεμβρίου θα εορταστεί η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου με τον Κωνσταντίνο Βήτα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο.   

Αυτά τα Χριστούγεννα συμπίπτουν με την επαναλειτουργία του θεάτρου Ολύμπια, το οποίο από τις 22 έως τις 31 Δεκεμβρίου θα φιλοξενήσει όλο το παιδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια.   

Η αλλαγή του χρόνου στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου με φόντο την φωτισμένη Ακρόπολη θα είναι και η κορύφωση του εορταστικού προγράμματος. Οικοδεσπότης της γιορτής θα είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που θα υποδεχτεί τη νέα χρονιά μαζί με την Κατερίνα Κούκα, τη Χριστίνα Μαξούρη και Θέμη Καραμουρατίδη. Τον αττικό ουρανό θα φωτίσει ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα