back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλίας την Δευτέρα

Διαβάστε επίσης

Στον Ε65 πρόκειται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Θεσσαλίας την προσεχή Δευτέρα. Πρόκειται για το τμήμα της εθνικής οδού από την Λαμία έως τα Τρίκαλα και πρόθεση των αγροτών είναι να μην κλείσουν αρχικά το δρόμο.

Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων δεν έμεινε ικανοποιημένη από την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, ενώ το μέλος της Ρίζος Μαρούδας τόνισε χαρακτηριστικά ότι: “Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να μην στηρίξει τον πρωτογενή τομέα”. Ανάμεσα στα αιτήματα των αγροτών είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, η επιστροφή του ειδικού φόρου πετρελαίου και ακατάσχετο στις 15 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, οι επικεφαλείς της Πανελλαδικής θα επιδιώξουν το επόμενο χρονικό διάστημα την πραγματοποίηση συσκέψεων με σκοπό να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό αλλά και να τους πείσουν να κατεβούν και αυτοί στους δρόμους. Η ανταπόκριση των αγροτών σ’ αυτό το κάλεσμα θα είναι το κομβικό σημείο για την μορφή των εφετινών κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά του ο κ.Αραχωβίτης ανέφερε ότι πολλά από τα αιτήματα έχουν επιλυθεί και άλλα τα έκρινε υπερβολικά λέγοντας ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν κοινωνικοί αυτοματισμοί. Επιπλεόν, επεσήμανε ότι έχουν στηριχθεί οι κτηνοτρόφοι, οι ροδακινοπαραγωγοί και οι καπνοπαραγωγοί, ενώ έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα