back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση των Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο Υπ. Παιδείας – Άκαρπη η συνάντηση με τον Υφ. Αθλητισμού

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Τ.ΕΦ.Α.Α., από όλη την Ελλάδα, καθώς πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από Υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, έγινε συνάντηση εκπροσώπων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, η οποία όμως ήταν άκαρπη καθώς ο Υφυπουργός δεν έδωσε σαφή απάντηση στους φοιτητές και σίγουρα δεν έκανε λόγο για απόσυρση του νομοσχεδίου, κάτι που αποτελεί αμετακίνητη θέση των φοιτητών.

Ο φοιτητικός κόσμος διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού -προπονητές και εκπαιδευτές -ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις», προβλέπεται η εξίσωση του πτυχίου τους με αυτό των ιδιωτικών σχολών.

Ζητούν, επίσης, το πτυχίο τους να κατοχυρώνει την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία και το μαζικό αθλητισμό στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και τη μη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Με το τέλος της συγκέντρωσης, προανήγγειλαν κι άλλες κινητοποιήσεις και δράσεις, για τοις οποίες έπονται ανακοινώσεις τις προσεχείς ημέρες.

 

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα