back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βιβλία δύναμης και ελπίδας σε καρκινοπαθείς

Διαβάστε επίσης

Κάτι όμορφο και διαφορετικό συμβαίνει σήμερα στο σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό

Στην είσοδο του σταθμού από την πλευρά της Τεχνόπολης συγκεντρώνονται βιβλία με ευχές για καρκινοπαθείς συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε κάποιο Νοσοκομείο. Πρόκειται για τη δράση «ΔιαβάΖΩ», η οποία πραγματοποιείται από τους εθελοντές της Άτυπης Οργάνωσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης WinCancer έως και τις 5.30 το απόγευμα στον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό.

Diavazo

«ΔιαβάΖΩ»

Η δράση υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι αξιόλογη. Στην εκδήλωση συμμετέχει και το «Όραμα ελπίδας» ενημερώνοντας τους πολίτες σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι φέτος το βιβλίο, που αποτελεί φάρο από μόνο του θα είναι υπογεγραμμένο με μια ευχή από τον κόσμο προς τον άνθρωπο που μάχεται ενάντια στον καρκίνο», λέει στον Αθήνα 9.84 η συντονίστρια της οργάνωσης WinCancer Πίστη Κρυσταλλίδου Σιάχου. «Η ιδέα της χειρόγραφης ευχής προέκυψε όταν πέρυσι διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος που μας έφερνε τα βιβλία του, έγραφε και μια ευχή. Ήθελαν να ευχηθούν καλή ανάρρωση, καλό κουράγιο. Για αυτό και φέτος ζητήσαμε από τον κόσμο να φέρει το αγαπημένο του βιβλίο με μια προσωπική ευχή».

Diavazo
«Επίσης πολύ σημαντικό για εμάς είναι ότι στη δράση μας συμμετέχουν πολλά σχολεία. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, και θα φτάσουν στους ανθρώπους που περνάνε μια δύσκολη φάση στη ζωή τους ευχές παιδιών με αγνότητα και αγάπη. Τα βιβλία θα μοιραστούν την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς και τους συνοδούς τους από εθελοντικούς συλλόγους των Νοσοκομείων».

5.000 βιβλία

Το 2017 η δράση «ΔιαβάΖΩ» με τη βοήθεια και τη συμμετοχή του κόσμου κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 5.000 βιβλία για τις βιβλιοθήκες στο αντικαρκινικό – ογκολογικό νοσοκομείο Αθηνών «’Αγιος Σάββας», στο ειδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «’Αγιοι Ανάργυροι», στο «Θεαγένειο» στη Θεσσαλονίκη ενώ δημιουργήθηκαν 4 νέες βιβλιοθήκες σε νοσοκομεία και πολιτιστικά κέντρα.

Diavazo
Η ομάδα εθελοντών της WinCancer με το πιο μικρό μέλος της.

Η ιδέα της δράσης

«Η ιδέα της δράσης γεννήθηκε» μου διηγείται η κα Κρυσταλλίδου Σιάχου, «όταν με τον σύζυγό μου, τον Δημήτρη Σιάχο, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο. Πριν δύο χρόνια ο σύζυγός μου νόσησε για τρίτη φορά στη ζωή του από καρκίνο και ήμασταν για ενάμιση χρόνο στο νοσοκομείο «’Αγιος Σάββας». Τόσο για εμένα όσο και για εκείνον ένα βιβλίο ήταν πάντα ένα παράθυρο και ένα ταξίδι. Μας έβγαζε πολλές φορές έξω από το δωμάτιο του νοσοκομείου. Όταν ο Δημήτρης έφυγε αποφάσισα, αυτό που βοήθησε εμένα τις δύσκολες ώρες να το προσφέρω στους ανθρώπους που νοσηλεύονται και σε αυτούς που βρίσκονται δίπλα τους. Έτσι με μία ομάδα εθελοντών αποφασίσαμε να γεμίσουμε τα νοσοκομεία με βιβλία, ευχές και αγάπη».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη της ΣΤΑΣΥ

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα