back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του σε πλήθος διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στο Σιάτλ των ΗΠΑ για να τιμήσουν τη μνήμη του Τζόρτζ Φλόιντ και πυροβόλησε, τραυματίζοντας έναν άνθρωπο, προτού συλληφθεί.

Σε συναγερμό παραμένουν οι αρχές στη χώρα, ενόψει της κηδείας αύριο του Τζορτζ Φλόιντ. Η σορός του θα εκτεθεί σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα στο Χιούστον. Εκεί θα βρεθεί και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, για να συλλυπηθεί τους οικείους του, ενώ θα βιντεοσκοπήσει μήνυμα που θα προβληθεί αύριο στην εξόδιο ακολουθία.

Η χώρα προσπαθεί να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, μετά την πρωτοφανή κρίση που προκάλεσε η δολοφονία του στις 25 Μαΐου. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε την άμεση άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί τις νυχτερινές ώρες στην πόλη, εδώ και μια εβδομάδα.

Αποσύρονται από την Ουάσιγκτον και την Καλιφόρνια οι δυνάμεις της Εθνοφουράς.

Υπέρ της διάλυσης της αστυνομίας στη Μινεάπολη το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. «Δεσμευόμαστε να διαλύσουμε τις υπηρεσίες της αστυνομίας όπως τις γνωρίζουμε και να οικοδομήσουμε από κοινού με τους πολίτες μας ένα νέο μοντέλο δημόσιας ασφάλειας», δήλωσε στο CNN η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Λίσα Μπέντερ.

Πάντως, ο δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι τάσσεται υπέρ της αναμόρφωσης, αλλά όχι της διάλυσης της αστυνομίας.

Επεισόδια σε χώρες της Ευρώπης.

Στις Βρυξέλλες, με βίαιες συγκρούσεις, πετροπόλεμο, βανδαλισμούς και εκτεταμένες υλικές ζημιές στιγματίστηκε η χθεσινή αντιρατσιστική διαδήλωση.

Στο Λονδίνο, 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ. Υπονομεύτηκαν από τραμπουκισμούς, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Δεκάδες χιλιάδες κατέκλυσαν και χθες, για δεύτερη νύχτα, τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τουλάχιστον 15.000 πολίτες διαδήλωσαν και στη Δανία.

Η βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και δημοσιογράφων είναι απαράδεκτη, στις ΗΠΑ ή οπουδήποτε αλλού, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν. Είναι απαραίτητο, πρόσθεσε, οι πολίτες να επιτρέπεται να διαδηλώνουν ελεύθερα.

Μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα προς τους απόφοιτους του 2020. Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, τούς κάλεσε να αγκαλιάσουν αξίες όπως ευθύνη, δικαιοσύνη, γενναιοδωρία και σεβασμός στους άλλους ώστε να αποτελέσουν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, αναφέροντας ότι η αποφοίτησή τους έρχεται καθώς ο κόσμος έχει γυρίσει ανάποδα.

Νέα άρση των περιοριστικών μέτρων από σήμερα.

Επαναλειτουργούν νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ίντερνετ καφέ, καφενεία, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και ψυχαγωγικές λέσχες.

Περισσότερα στο www.athina984.gr.

‘’Όποια επιχείρηση δεν τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα κλείνει. Δεν προβλέπεται διαδικασία ανάκλησης των προστίμων’’, ανέφερε χθες ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με αφορμή το δίμηνο λουκέτο και το πρόστιμο 20.000 ευρώ σε beach bar στη Φτελιά της Μυκόνου, στο οποίο διαπιστώθηκε ολική καταστρατήγηση των μέτρων προστασίας.

Συνεχίζεται για 3η εβδομάδα στα νησιά το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ετοιμότητας «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.». Ασκήσεις για τη διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος θα διεξαχθούν σήμερα στη Θηρασιά.

5 νέα κρούσματα κορονοϊου εντοπίστηκαν χθες στην Κοζάνη, θέτοντας εκ νέου σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές. Στους 182 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Θα έχει σήμερα σειρά συσκέψεων με στελέχη της Fraport και ανώτατους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενόψει του ανοίγματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» στις πτήσεις εξωτερικού από τις 15 Ιουνίου.

Ξεπέρασαν τις 402.000 οι νεκροί παγκοσμίως. Πάνω από 7 εκατομμύρια τα κρούσματα.

Σχεδόν 700 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η Νέα Ζηλανδία αίρει από σήμερα όλα τα μέτρα κατά του κορωνοιού, καθώς η χώρα δεν έχει πλέον κανένα κρούσμα.

Στην Πολωνία, αντιθέτως, η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία, με τον αριθμό τους να ξεπερνά το Σαββατοκύριακο τα 1.150.

Kλειστές σήμερα, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος, οι δημόσιες Υπηρεσίες και οι τράπεζες. Με δρομολόγια Σαββατοκύριακου κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα σε Αθήνα και Πειραιά.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς για την επιστροφή των εκδρομέων. Από τις 4 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ θα απαγορεύεται η κίνηση στο ρεύμα εισόδου των φορτηγών με φορτίο άνω του 1.5 τόνου.

Επαναλειτουργούν από αύριο τα Κλειστά Κολυμβητήρια Σεράφειο, Γκράβας και Κολοκυνθούς. Δωρεάν η χρήση τους τον Ιούνιο, αλλά κατόπιν ραντεβού.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στις οκτώ το απόγευμα, η Λαμία υποδέχεται τον Παναιτωλικό για την πρώτη αγωνιστική των play out.

Στα χθεσινά αποτελέσματα για τα Play Off: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1- 1.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 30 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα