back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νέο μήνυμα των ΗΠΑ προς την Τουρκία, λίγες ώρες μετά την έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο για το 2019. Σε νέα του τοποθέτηση το Στέιτ Ντιπάρτμενη εκφράζει την στήριξή του στη διατήρηση του υφιστάμενου  χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας. “Εξακολουθούμε να θεωρούμε την Αγία Σοφία μνημείο ιδιαίτερης σημασίας και στηρίζουμε τη διατήρησή της με τρόπο που θα σέβεται την πολύθρησκευτική ιστορία της», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπ. Εξωτερικών απευθυνόμενος σε Έλληνες ανταποκριτές, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην Ξάνθη εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, για τον συντονισμό της εφαρμογής του μερικού lockdown και της μίνι καραντίνας στην περιοχή, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοιού. Σε μισή ώρα, έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη με τοπικού φορείς.

Το σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στα νησιά ανακοινώνουν το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Νέα έκτακτη ρύθμιση οφειλών στο δημόσιο, σε 12 ή 24 δόσεις, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις  κατά την Ώρα του πρωθυπουργού, σε μια ώρα στη Βουλή.

Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, με φόντο τις ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του νέου κορωνοιού και τις οικονομικές του επιπτώσεις.

Κοντά στο 3% οι απώλειες για τον δείκτη Nikkei, στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά τις ισχυρές πιέσεις στη Wall Street, που οδήγησαν τους δείκτες σε μεγάλη βουτιά.

Η ευρωζώνη βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πολιτική δράση.

Χθες το eurogroup χαρακτήρισε επαρκή την πρόοδο στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταμνημονιακές της δεσμεύσεις, δίνοντας το πράσινο φως για την εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.

Περισσότεροι από 421.000 οι νεκροί από κορωνοιό παγκοσμίως. Ξεπέρασαν  τα 7.500.000 τα κρούσματα σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς χόπκινς

Άνοιγμα των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους ταξιδιώτες από τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων από την 1η Ιουλίου συνιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Twitter ανακοίνωσε την κατάργηση πάνω από  170 χιλιάδων λογαριασμών που συνδέονταν με μια υποστηριζόμενη από το Πεκίνο επιχείρηση διασποράς παραπλανητικών μηνυμάτων ευνοϊκών για την κινεζική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων και tweets για τον κορωνοϊό. Στη «τσιμπίδα» και το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγιπ Ερντογάν. Η  εταιρία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αφαίρεσε “και δύο μικρότερες επιχειρήσεις χειραγώγησης” τις οποίες απέδωσε στα κράτη της Τουρκίας και της Ρωσίας, τονίζοντας πως και οι δύο λογαριασμοί επικεντρώνονταν στο εσωτερικών των συγκεκριμένων χωρών.

Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού για την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Η μαθήτρια δεν επέστρεψε στο σπίτι της χθες μετά το σχολείο.

Έχει καστανά μαλλιά και μάτια, φορούσε μαύρο κολάν και καφέ μπλούζα και κρατούσε γαλάζια σχολική τσάντα με λουλούδια.

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο 100 ή το 116000, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις.

Η μητέρα του κοριτσιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι ένας συμμαθητής της, που ήταν μαζί της μετά το σχόλασμα, ανέφερε πως την 10χρονη  προσέγγισε μια άγνωστη γυναίκα, τη φώναξε με το όνομά της και την πήρε μαζί της.

Την Τρίτη απολογείται στον ανακριτή η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια – άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ – μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου. 20 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα