back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown, σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοιού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Με αφορμή το δίμηνο κλείσιμο και το πρόστιμο 20.000 ευρώ σε beach bar στη Φτελιά της Μυκόνου, επανέλαβε ότι “θα μπαίνει λουκέτο σε όποιον δεν εφαρμόζει τους υγειονομικούς κανόνες. 

Πρόκειται για το έσχατο μέτρο. Η παραβίαση των κανόνων ήταν εξόφθαλμη στη Μύκονο, οι ελεγκτές διαπίστωσαν συνωστισμόσχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.  

 Νέα άρση των περιοριστικών μέτρων από σήμερα.  

Επαναλειτουργούν νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ίντερνετ καφέ, καφενεία, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και ψυχαγωγικές λέσχες.  

Περισσότερα στο www.athina984.gr 

Συνεχίζεται για 3η εβδομάδα στα νησιά το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ετοιμότητας «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.». Ασκήσεις για τη διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος θα διεξαχθούν σήμερα στη Θηρασιά.   

 

5 νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν χθες στην Κοζάνη. Στους 182 οι νεκροί στη χώρα. 

Στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Θα έχει σήμερα σειρά συσκέψεων, ενόψει του ανοίγματος και του αεροδρομίου «Μακεδονία» στις πτήσεις εξωτερικού από τις 15 Ιουνίου. 

Ξεπέρασαν τις 402.000 οι νεκροί παγκοσμίως από τον κορονοϊό. Πάνω από 7 εκατομμύρια τα κρούσματα. 

Σχεδόν 700 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.  

 Σε καραντίνα 14 ημερών όποιος εισέρχεται από σήμερα στη Βρετανία, για να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων κρουσμάτων του Covid 19.  

Αντιδράσεις από τους επαγγελματίες των αερομεταφορών και του τουρισμού, που χαρακτηρίζουν το μέτρο εμπόδιο στην προσπάθεια επανεκκίνησης της δραστηριότητάς τους.   

Σε συναγερμό παραμένουν οι αρχές στις ΗΠΑ, ενόψει της κηδείας αύριο του Τζορτζ Φλόιντ στο Χιούστον. Η σορός του θα εκτεθεί σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα. Στην πόλη θα βρεθεί και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, για να συλλυπηθεί τους οικείους του, ενώ θα βιντεοσκοπήσει μήνυμα που θα προβληθεί αύριο στην εξόδιο ακολουθία. 

Στο Σιάτλ, οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του σε πλήθος διαδηλωτών και πυροβόλησε, τραυματίζοντας έναν εξ αυτών, προτού συλληφθεί. 

Στη Νέα Υόρκη, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.  

Αποσύρονται από την Ουάσιγκτον και την Καλιφόρνια οι δυνάμεις της Εθνοφουράς. 

Επεισόδια κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. 

Στις Βρυξέλλες, με βίαιες συγκρούσεις, πετροπόλεμο, βανδαλισμούς και εκτεταμένες υλικές ζημιές στιγματίστηκε η χθεσινή διαδήλωση.  

Στο Λονδίνο, 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ. Υπονομεύτηκαν από τραμπουκισμούς, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Δεκάδες χιλιάδες κατέκλυσαν και χθες, για δεύτερη νύχτα, τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.  

Τουλάχιστον 15.000 πολίτες διαδήλωσαν και στη Δανία. 

Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες αναστήλωσης του τρούλου της εμβληματικής εκκλησίας Nοτρ Νταμ στο Παρίσι, οι οποίες είχαν σταματήσει λόγω κορονοϊού. Η εκκλησία κάηκε τον Απρίλιο 2019 

Πρόκειται για το πιο δύσκολο κομμάτι του έργου αποκατάστασης, που θα ολοκληρωθεί το 2024. 

Kλειστές σήμερα, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες. Με δρομολόγια Σαββατοκύριακου κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κανονικά λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα. 

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς για την επιστροφή των εκδρομέων. Από τις 4 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ θα απαγορεύεται η κίνηση στο ρεύμα εισόδου των φορτηγών με φορτίο άνω του 1.5 τόνου. 

 ΑΘΛΗΤΙΚΑ 

Με την αναμέτρηση της Λαμίας με τον Παναιτωλικό, ολοκληρώνεται απόψε στις 20:00 η πρεμιέρα των play out στην Super League. 

Χθες, ο Ολυμπιακός επικράτησε στην Τούμπα με 1-0 επί του ΠΑΟΚ και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την υπόθεση τίτλος. Στο αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1. 

ΚΑΙΡΟΣ 

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 30 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα