back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Να «παραμερίσουν τις παλιές προκαταλήψεις» και να στηρίξουν το σχέδιό της για την αντιμετώπιση της πανδημίας – ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ – κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου. Τα 500 δισεκατομμύρια θα χορηγηθούν υπό τη μορφή επιχορηγήσεων – όπως προέβλεπε η κοινή γαλλο-γερμανική πρόταση – και το υπόλοιπο, ως δάνεια προς τα κράτη μέλη. Εάν γίνει αποδεκτή, η πρόταση της Κομισιόν, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είναι η ώρα της Ευρώπης, είναι η ώρα της ευθύνης…», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Eλλάδα θα λάβει περί τα 22,4 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και ακόμη 9,4 δισ. ευρώ σε δάνεια.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Ισπανία. Κλίμα ευφορίας στις ευρωπαϊκές αγορές. Υποχώρησαν οι αποδόσεις των ομολόγων της νότιας Ευρώπης. Θετικό πρόσημο στο χρηματιστήριο Αθηνών που κινείται πάνω από τις 600 μονάδες.

Η Ελλάδα διεκδικεί μεγάλα ποσά, πράγμα που σημαίνει ότι: Πρώτον, να σχεδιάσει η Κυβέρνηση ένα σωστό πρόγραμμα για την αξιοποίηση αυτών των πόρων. Και δεύτερον, τα χρήματα αυτά να απορροφηθούν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους» σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Γερμανία, Κύπρος και Ισραήλ συγκαταλέγονται μεταξύ των 20 με 25 χωρών, από τις οποίες η Ελλάδα θα επιτρέψει την είσοδο ταξιδιωτών χωρίς καραντίνα από τα μέσα Ιουνίου σύμφωνα με το Reuters. Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους ομολόγους του χωρών που διαχειρίστηκαν επιτυχώς το πρώτο κύμα του κορονοϊού στο πλαίσιο της έναρξης των πτήσεων από τις 15 Ιουνίου προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα.

Χάρης Θεοχάρης, στον Αθήνα 9.84: «Έχει τουλάχιστον εμπεδωθεί ότι φέτος θα είναι ασφαλές, εκτός από ευχάριστο, το να επισκεφτεί κανείς τη χώρα μας».

Για βαθιά ύφεση στην Ευρωζώνη έως και 12%, φέτος, προειδοποιεί η πρόεδρος του ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Σε ζοφερές προβλέψεις για τις προοπτικές απασχόλησης στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου προχωρεί o Διεθνής Οργανισμός Εργασίας(ILO), προβλέποντας ότι μέσα σε τρεις μήνες θα χαθούν 305 εκατ. θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

«Ο πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις «διεκδίκησης» μόνο στα Ελληνικά ΜΜΕ, αλλά στα Ευρωπαϊκά όργανα κρύβεται πίσω από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στα μέλη του πολιτικού συμβουλίου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παίρνει μέτρα διστακτικά και ανεπαρκή, χωρίς σχέδιο» και πως «σύρεται πίσω από τις πιέσεις και τις ανάγκες».

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. Στην περαιτέρω θωράκιση των συνόρων στον Έβρο με 400 αστυνομικούς προχωρά η Αθήνα. «Εδώ χτυπάει η καρδιά της πατρίδας, εδώ φυλάσσουμε τα σύνορα, χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, καμία ολιγωρία, να αποφεύγουμε τον εφησυχασμό», τόνισε από τη συνοριακή γραμμή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προσθέτοντας ότι υλοποιείται ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Κοινοποίηση στη Βουλή των ρηματικών διακοινώσεων που έχουν γίνει στην Τουρκία σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο ζητεί ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ματαιώνονται έως τις 31 Ιουλίου οι πλειστηριασμοί με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Την αναγκαιότητα να ανοίξουν όλες οι σχολικές βαθμίδες υπογράμμισε η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο Προεδρικό Μέγαρο. Τα βήματα γίνονται προσεκτικά με όλους τους κανόνες και τα μέτρα που έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί, τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Την αγορά των οδών Πανόρμου και Λαρίσης στους Αμπελοκήπους επισκέφτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και συζήτησε με καταστηματάρχες και εργαζόμενους για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο.

«Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί τους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί αυτές οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποί τους, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της πραγματικής αγοράς, της οικονομίας μας» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ξεπέρασαν τους 350.000 οι θάνατοι από Covid-19 παγκοσμίως . Στη Ρωσία σε 161 ανήλθαν οι νεκροί από τον Covid-19, ενώ καταγράφηκαν 8.338 κρούσματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει “ανεξάρτητη έρευνα” προκειμένου να προετοιμασθεί για την αποτελεσματική επίβλεψη των πιθανών εμβολίων κατά της νόσου πριν και μετά τη διάθεσή τους στην ευρωπαϊκή αγορά.-

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από κορονοϊό περιλαμβάνονται οι καπνιστές, ενώ έχουν 79% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από επιπλοκή της νόσου από τους μη καπνιστές. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν έλληνες πνευμονολόγοι αξιολογώντας σειρά πρόσφατων μελετών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 11 το πρωί των εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού, στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Διαμαρτύρονται για το συνωστισμό στα εξωτερικά ιατρεία με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Το “πράσινο φως” στην Σούπερ Λίγκα για επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, άναψε η κυβέρνηση, εγκρίνοντας επίσημα το υγειονομικό πρωτόκολλο. Οριστικά 6 και 7 Ιουνίου η σέντρα στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Βροχοπτώσεις και αύριο στην Αττική , κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμοί Κελσιου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα