back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ενώ δεν υπήρξε κανένας θάνατος συμπολίτη μας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.840, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 22 ασθενείς, ενώ από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εξέλθει 95 ασθενείς.

Υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων τάχθηκε ο κ. Τσιόδρας. «Η δεδομένη στιγμή με τα χαμηλά νούμερα της επιδημίας, είναι η καταλληλότερη για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής ανέφερε πως δοκιμάζονται 7 εμβόλια, εκ των οποίων τα 2 βρίσκονται στη 2η φάση, δηλαδή συμμετέχουν περισσότεροι υγιείς εθελοντές, ενώ ακόμη 110 εμβόλια βρίσκονται σε στάδιο έρευνας. Μάλιστα, υπογράμμισε πως είναι πιθανό το εμβόλιο να παραχθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές το επόμενου χρόνου.

Ελεύθερη από τις 25 Μαΐου θα είναι η μετακίνηση από και προς όλα τα νησιά της χώρας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αύριο στις έξι το απόγευμα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, για την οικονομία, με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της εργασίας, της ρευστότητας και της απασχόλησης των εργαζομένων στον Τουρισμό. Κατά πληροφορίες, θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το καθεστώς έλευσης τουριστών από το εξωτερικό, από ποιες χώρες και υπό ποιες προϋποθέσεις. Μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του συνολικού σχεδιασμού από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σε πρόγραμμα επιδότησης των δόσεων στεγαστικών δανείων για “κόκκινους” αλλά και συνεπείς δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοιού προχωρά από τον Αύγουστο το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο επεξεργάζεται ταυτόχρονα ένα νέο ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για την ρύθμιση χρεών προς δημόσιο, τράπεζες και ιδιώτες.

Τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αποφασίζει τις επόμενες ώρες η Βουλή. Η πρόταση της ΝΔ για να γίνει δεκτή πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους στην ονομαστική μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι. Για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, και συστηματικές παραβιάσεις του τεκμηρίου αθωότητας, έκανε λόγο στην μαραθώνια τοποθέτηση του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η υπόθεση Novartis είναι το μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής, από συστάσεως του ελληνικού κράτους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής. Κλείνοντας την ομιλία του ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΖΑ αύριο δε θα συμμετάσχει στην ονομαστική μυστική ψηφοφορία.

«Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή», σχολιάζει η ΝΔ.

Επαναλειτουργούν από σήμερα όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Αθηναίων, κλειστές και ανοικτές. Ειδικά στα κολυμβητήρια χρειάζεται και πιστοποιητικό υγείας σχετικά με τον κορονοϊό.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις αύριο στην Αττική . Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμοί Κελσίου. Ραγδαία μεταβολή του καιρού από την Πέμπτη και μετά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές καταιγίδες, αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα