back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στη σύλληψη του αστυνομικού που φαίνεται στα βίντεο να πατά στον λαιμό τον Τζορτζ Φλόιντ, την ώρα που ο 46χρονος βρισκόταν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, προχώρησαν – σύμφωνα με πληροφορίες – πριν από λίγο οι αρχές της Μινεσότα. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να θεωρείται ως «φυσιολογικό» στις ΗΠΑ.

Την εκτίμηση ότι υπάρχει περιθώριο περιορισμού των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας φέτος, αλλά και θεμελίωσης των προϋποθέσεων για δυναμική ανάκαμψη το επόμενο έτος, διατύπωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με εργαζόμενους διάφορων κλάδων, με αντικείμενο τη νέα πραγματικότητα που προκάλεσε η πανδημία στους χώρους της οικονομίας και της απασχόλησης.

Τη διεξαγωγή μεγάλης εξόρμησης από την Τετάρτη 3 Ιουνίου, προκειμένου το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, “ Μένουμε Όρθιοι 2” να γίνει γνωστό σε όλες του τις διαστάσεις, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Κανένας νέος θάνατος και μόλις 5 νέα κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων τα 4 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το 1 σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό, το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Φιέστα έξω από την Αγία Σοφία από τον Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη συμπλήρωση 567 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Επιστροφή στην κανονικότητα, μέρος πέμπτο. Επαναλειτουργούν από την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου, ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές, catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Να μην ξεχνάμε ότι τη Δευτέρα επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί.

Από την 1η Ιουνίου, μειώνεται στο 1,20 ευρώ από 1,40 που κοστίζει σήμερα η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, ως αποτέλεσμα της μείωσης του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 13% στις μεταφορές.

Για ένα έργο το οποίο ανοίγεται στην κοινωνία και δεν σχεδιάζεται πίσω από κλειστή πόρτα, μίλησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην πρώτη του εκπομπή στον Αθήνα 9,84 “ Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο”, αναφερόμενος στο Μεγάλο Περίπατο, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – ότι με αφορμή το έργο αυτό αλλάζουμε τον τρόπο διαβούλευσης στη χώρα.

Ρομπότ που μιλούν περισσότερες από 53 γλώσσες, εντοπίζουν τον πυρετό και εξακριβώνουν εάν οι άνθρωποι φοράνε σωστά τις μάσκες τους, επιστρατεύτηκαν στο Βέλγιο πραγματοποιώντας ελέγχους σε νοσοκομεία και καταστήματα.

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα βόρεια. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στους 18 αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα