back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κούκλες από κρατούμενες των φυλακών Θήβας στο Μεταξουργείο

Διαβάστε επίσης

«Το επισκεπτήριο» – ‘Εκθεση κούκλας από κρατούμενες των φυλακών Θήβας

Για 15η συνεχή χρονιά, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» στο Μεταξουργείο, στις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου 2018 παρουσιάζεται η έκθεση με κούλες ραμμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της κοινωνικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Άρσις».

Με μεράκι, υπομονή και φαντασία οι κρατούμενες των φυλακών δίνουν ζωή στις κλωστές, στις χάντρες, στα κουμπιά. Κάθε μέρα κάνουν μια μικρή δημιουργική απόδραση από την πραγματικότητα φτιάχνοντας τις δικές τους χειροποίητες κούκλες.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.

filakes_thivas

Η ΑΡΣΙΣ

«Δεν μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω, αλλά μπορούμε να φέρουμε τα μέσα έξω»

Το εργαστήρι χειροτεχνίας «Λόγος και Ύφασμα», λειτουργεί από το 2002 στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και συνεχίζει τη δράση του στη Γυναικεία Φυλακή Θήβας, με στόχο να δίνεται η ευκαιρία για δημιουργική έκφραση σε όσες κρατούμενες το επιθυμούν, με έμφαση τόσο στην εκπαίδευση σε τεχνικές στη δουλειά με ύφασμα όσο και στην επικοινωνία με τις κρατούμενες, την υποστήριξη και την εμψύχωσή τους. Η δουλειά των κρατουμένων βγαίνει προς τα έξω με εκθέσεις που γίνονται στα γραφεία τις «Άρσις», στο εργαστήρι κουκλοθεάτρου «Μαιρηβή», καθώς επίσης και σε φιλανθρωπικά bazaar. Τα χρήματα από τις πωλήσεις των έργων κατατίθενται στους λογαριασμούς των κρατουμένων. Το εργαστήρι «Λόγος και Ύφασμα» δρα με βασικό εκφραστή της ιδεολογίας και του τρόπου δουλειάς τους τη φράση «δεν μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω, αλλά μπορούμε να φέρουμε τα μέσα έξω».

INFO

«Εργαστήρι Μαιρηβή» Δεληγιώργη 33 Μεταξουργείο
Ωράριο λειτουργίας:
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
11 π.μ. – 8 μ.μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα