back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08.00

Διαβάστε επίσης

Στο εγχείρημα της επανεκκίνησης του τουρισμού στην Ελλάδα αναφέρεται  σε δημοσίευμά του το Bloomberg, διαπιστώνοντας μετά από ρεπορτάζ στον κλάδο, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων, κινδυνεύει να μην επιστρέψει ποτέ στην εργασία του. Εν τω μεταξύ, στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα χερσαία σύνορα, χωρίς το μέτρο της καραντίνας, ενώ εξετάζεται την 1η Ιουλίου να ανοίξουν και τα θαλάσσια, επίσης χωρίς το μέτρο της καραντίνας. 

Στους 181 ανήλθαν οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Χθες κατέληξε ένας 72χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΣΩΤΗΡΙΑ. 

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, υπόγεια και πτώσεις δέντρων, ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής καταρρακτώδους βροχής, στη Θεσσαλονίκη. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πενήντα κλήσεις και επενέβη σε τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, κυρίως στο κέντρο της πόλης, στην Πολίχνη, τις Συκιές, την Καλαμαριά και τον Εύοσμο. 

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στα Ψαρά όπου όλη τη νύχτα  πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο. Η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν έχει ενεργό μέτωπο. 

Ογκώδεις διαδηλώσεις και χθες σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον απόηχο της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και στην Ουάσιγκτον, κοντά στον Λευκό Οίκο για να διαμαρτυρηθούν κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, ενώ κινητοποιήσεις υπήρξαν ακόμα στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και τη Μινεάπολη. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπου δεν έλειψαν και τα επεισόδια. Στο Λονδίνο, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με έφιππους αστυνομικούς, ενώ στο Αμβούργο από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. 

Τραγικός θάνατος για 60χρονο στην Αυστραλία. Ο άνδρας έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία, ενώ έκανε σερφ στα ανοιχτά μιας πολυσύχναστης παραλίας στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Πρόκειται για την τρίτη γνωστή θανατηφόρα επίθεση καρχαρία που γίνεται φέτος στην Αυστραλία, όπου οι επιθέσεις καρχαριών είναι συχνές, σπάνια όμως, θανατηφόρες. 

Στην αθλητική επικαιρότητα…    

Και τα σημερινά παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής των Play Off: στις 7 και μισή ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και στις 9 και μισή ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Για τα Play Out, στις 7 και τέταρτο: Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης. 

Χθες: Πανιώνιος – Βόλος για τα Play Out 1 – 0  και Άρης – ΟΦΗ για τα Play Off 3 – 1. 

Και ο καιρός…   

Γενικά αίθριος στην Αττική. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα με πιθανότητα παροδικών βροχών. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα