back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στο Κάιρο μεταβαίνει στις 18 Ιουνίου ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για συνομιλίες με τον ομόλογό του, Σαμέχ Σούκρι και βασικό αντικείμενο την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, λίγες ώρες μετά την ιστορική υπογραφή με την Ιταλία οριοθέτησης ΑΟΖ.

Ήδη η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικές διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο, μέσω τεχνικών επιτροπών.

Στόχος ήταν να πιάσουμε, μετά την Ιταλία, το νήμα με την Αίγυπτο, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Δένδιας, ενώ χαρακτήρισε παραλογισμούς και πρόκληση στην κοινή λογική τις τουρκικές ενέργειες.

Εννέα κρούσματα και ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.

Για μια βεντάλια μέτρων, που μπορεί να λάβει η κυβέρνηση πριν φθάσει σε τοπικό lockdown, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε, αυτό ζήτησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη .

Προειδοποίηση του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τον κίνδυνο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης. Όπως επισήμανε θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες σε εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά και ενήλικους, εάν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες για να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού.

Ξεπερνούν τις 411 χιλιάδες οι νεκροί παγκοσμίως από τον κορονοϊό, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια 238 χιλιάδες τα κρούσματα.

Με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, που έχει ζητήσει το ΚΚΕ, ολοκληρώνεται απόψε στη Βουλή η διήμερη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Συγκέντρωση τις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό.

Καταγγέλλει εκατοντάδες απολύσεις και δραματική μείωση μισθών.

Ενεργοποιείται σταδιακά από σήμερα, η online έκδοση δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων, μέσω της κεντρικής πύλης gov.gr , η οποία έχει ως στόχο να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, οι ετήσιες επισκέψεις σε Δημαρχεία και ΚΕΠ, υπολογίζονται περίπου στα 6,6 εκατομμύρια.

“Eχουμε τη βούληση έχουμε και το σχέδιο. Συνεπώς θα συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό, αυξάνοντας τις υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά, αφού πρώτα τις απλοποιήσουμε”, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο Capital.gr.

Δεύτερη μέρα του Φόρουμ των Δελφών σήμερα.

Οι συζητήσεις για την “επόμενη μέρα” μετά τον κορονοϊό συνεχίζονται με επίκεντρο την οικονομία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις υποδομές και την πολιτική.

Στο σημερινό πρόγραμμα θα μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η ώρα της φυλετικής δικαιοσύνης έχει έρθει στις Hνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ.

Από αύριο οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας. Αφετηρία η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας και η Ηρώδου Αττικού, όπου θα δημιουργηθούν οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα.

Το κέντρο της πόλης, πάντως, παραμένει ανοιχτό για όλους με τον δήμο Αθηναίων να διευκρινίζει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων ρυθμίζεται με ασφάλεια, σε συγκεκριμένα σημεία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αίματος πραγματοποιεί αύριο «εορταστική εθελοντική αιμοδοσία» -12 το μεσημέρι με 7 το απόγευμα- στο στεγασμένο χώρο της κεντρικής εισόδου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ 210-7286324 και μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο, η οποία λειτουργεί πιλοτικά. Περισσότερα στο 3w.athina984.gr.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 31ένας βαθμοί Κελσίου. 24 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα