back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα προς την Άγκυρα του υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου από το βήμα της Βουλής. Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς τα γεγονότα αλλά ενίοτε δείχνει και τα δόντια της, όπως στην περίπτωση του Έβρου τόνισε, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος εκτίμησε πως στόχος της Τουρκίας που πέρασε σε επόμενα στάδια από αυτά της προκλητικότητας και της παραβατικότητας είναι η πρόκληση θερμού επεισοδίου.

Νέα εμπρηστική ρητορική την ίδια ώρα απέναντι στην Ελλάδα από την Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Αγία Σοφία είναι περιουσία της Τουρκικής Δημοκρατίας και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Κατακτήθηκε».

Για εν δυνάμει εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την πλευρά της Τουρκίας έκανε λόγο μέσω του Αθηνα 984 ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας ότι η πρόκληση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί πολιτικός διάλογος -αυτή την στιγμή, μετά τον Έβρο- το αίτημα διαλόγου θα πρέπει να έρθει από την άλλη πλευρά.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στον απόηχο των συνεχιζόμενων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας καθώς και η αντιμετώπιση αλλά και η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό στις έξι το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί σε λίγη ώρα τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μόνο το 10% των επιχειρήσεων έχει προχωρήσει σε απολύσεις και περικοπές, όπως προκύπτει από έρευνα της Endeavor Greece. Ωστόσο, κατά την ίδια έρευνα και σύμφωνα με τους επιχειρηματίες το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς το 30% των επιχειρηματιών δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και προσωπικού, της τάξης έως και του 20% μέχρι το τέλος του 2020.

Επίσης, έξι στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και συνεχίζουν να λειτουργούν με ταμειακά διαθέσιμα.

Μετά και την υγειονομική κρίση το 53% των επιχειρήσεων λειτουργούν θεωρώντας ότι η ύφεση θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2020. Πάντως το 34% υποστηρίζει ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα γίνει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι 2020.

Ανοίγει σε λίγη ώρα η πλατφόρμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, 3w.ependyseis.gr, που θα δανείζει επιχειρήσεις με εγγύηση 80%.

Περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων σε εσωτερικούς χώρους στα καταστήματα εστίασης και στα γυμναστήρια θα ανακοινώσει στην μία και μισή μετά το μεσημέρι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Οριακά κέρδη και σήμερα για το Γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών την ώρα που οι δείκτες και στις ευρωαγορές κινούνται ανοδικά. Περισσότερα θα μας πει ο Νίκος Καρούτζος

Τη δυνατότητα οι ογκολογικοί ασθενείς να μπορούν να κάνουν χημειοθεραπείες και στα κέντρα υγείας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις σε μεγάλα αστικά κέντρα, εξετάζει το υπουργείο Υγείας ,όπως ανέφερε στη Βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας συνεχίζονται στις ΗΠΑ, 9 ημέρες μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και παρά τις απειλές του προέδρου Τραμπ, που εμμένει στις απειλές του να αποκαταστήσει την τάξη, αναπτύσσοντας εάν κριθεί αναγκαίο, στρατό.

Παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου από το Βατικανό για τα όσα διαδραματίζονται στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας αμάρτημα τον ρατσισμό. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ή να κλείσουμε τα μάτια στον ρατσισμό και να ισχυριστούμε ότι υπερασπίζουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ζωής. Ταυτόχρονα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η βία των πρόσφατων διαδηλώσεων είναι αυτοκαταστροφική, είπε χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο και στην Αθήνα στις 7 το απόγευμα στην πλ Συντάγματος.

Με το ποσό των 200.000 ευρώ επιχορηγείται εκτάκτως η Λέρος, σύμφωνα με απόφαση του υπ. Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ανάγκες του νησιού μετά τις καταστροφές που υπέστη από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Ελπίζω ότι, του χρόνου την ημέρα του ποδηλάτου θα την γιορτάσουμε όλοι μαζί στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας δήλωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έξω από το δημαρχιακό μέγαρο στην πλ Κοτζιά παρουσία του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίουκαι άλλων δημάρχων της Αττικής.

Καιρός:

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 25 βαθμοί Κελσίου. 23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα