back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Τριάντα τρία χρόνια εκπομπής στα ερτζιανά συμπληρώνει σήμερα ο ΑΘΗΝΑ 9,84. Ημέρα γιορτής και σε συνεχή ροή, ως τα μεσάνυχτα, στα μικρόφωνα επιστρέφουν δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί που έδωσαν στον σταθμό της πόλης, το απόλυτο στίγμα του στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας.

«Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Ξεκινά αύριο η σταδιακή εφαρμογή των νέων μέτρων στην αγορά εργασίας, μεταξύ αυτών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η επιδότηση μισθών, η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού, η αναστολή συμβάσεων εργασίας και η μείωση του χρόνου εργασίας για εργαζόμενους γονείς. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας 3w athina984.gr

Στα θρανία επιστρέφουν από αύριο οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί.

Τα κρατικά βραβεία Λογοτεχνίας για το 2019 ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτσιμού. Στη Μάρω Δούκα απονεμήθηκε στο Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων, ενώ βραβεία και διακρίσεις έλαβαν οι: Γιώργος Παπαδάκης, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Δήμητρα Κολλιάκου, Χάρης Βλαβιανός, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Μαρία Καραγιάννη, Μιχάλης Κοπιδάκης και Νίκος Χρυσός. Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε εξάλλου στα περιοδικά Νησίδες και Συριανά Γράμματα.

Να παραμείνουμε στον πολιτισμό… Αποκαθίσταται η ιστορική κατοικίας του ήρωα μακεδονομάχου Παύλου Μελά στην Κηφισιά. Πρόκειται για ένα μονο όροφο σπίτι, 200 περίπου τετραγωνικών μέτρων, που χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα. Την οικία επισκέφτηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, οι οποίοι έτυχαν θερμής υποδοχής από την εγγονή του Παύλου Μελά, η κ. Ναταλία Ιωαννίδη.

Ακόμη 110 Έλληνες επέστρεψαν στην Αθήνα με την τρίτη πτήση επαναπατρισμού της Aegean από τη Μόσχα μέσα σε ένα μήνα. Και αυτή η πτήση, όπως και οι δύο προηγούμενες, υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και συντονίστηκε από την πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωσία. Συνολικά έχουν επαναπατριστεί 400 Έλληνες και 234 Ρώσοι πολίτες.

Συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, στον απόηχο της δολοφονίας του αφρο-αμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη. Στους τρεις έφτασαν οι νεκροί. Νωρίτερα, το πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε από τις κοντά σε ένα αυτοκίνητο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Σύμφωνα με την αστυνομία, το σώμα του άνδρα, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει διευκρινιστεί, έφερε μώλωπες. Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού, πραγματοποιήθηκαν στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ του Λονδίνου, καθώς και έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο.

Έως τις 17 Ιουλίου παρατείνεται η αναστολή του δακτυλίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό. Πρακτικά ο δακτύλιος α επιστρέψει στην πρωτεύουσα, το Φθινόπωρο, καθώς από τα μέσα Ιουλίου ξεκινά η καθιερωμένη θερινή αναστολή του μέτρου.

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι κυριακάτικες επιχειρήσεις καθαριότητας από τον Δήμο Αθηναίων. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας καθάρισαν και έπλυναν σήμερα δρόμους και πεζοδρόμια στην περιοχή του Προμπονά στην 5η Δημοτική Κοινότητα. “Η καθαριότητα της πόλης μετριέται στην πράξη, όχι στην πρόθεση” τόνισε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προσθέτοντας ότι η Αθήνα καθαρίζει, πρακτικά”.

Καιρός

Στην Αττική τοπικές βροχές θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι. Η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα