back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

12ο συνέδριο της ΝΔ – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα και τη ΝΔ»

Διαβάστε επίσης

Ως “πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή” χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε αισιόδοξος ότι “το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα και τη ΝΔ, η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα”, όπως είπε.

Εξαπέλυσε εκ νέου σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για “ευτέλεια της διακυβέρνησης της χώρας από το παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου” .
“Όλοι είδαν τις διαφορές ανάμεσα στην ατμόσφαιρα του Συνεδρίου μας και στη θλίψη και τη μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη”, υποστήριξε και πρόσθεσε: ” Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς. Η κοινωνία όμως ήταν απούσα από τη συγκέντρωση του κ.Τσίπρα.”

Το Μακεδονικό

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι “πάει να ξαναβάλει τη χώρα στις μυλόπετρες ενός διχασμού που παραπέμπει στο χειρότερο παρελθόν”.
“Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε αναφερόμενος στο Μακεδονικό: “Γιατί τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει.. Αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία””Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας”, συμπλήρωσε και επανέλαβε πως “η Ν.Δ στέκεται απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών”

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι “η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί πήγε τον τόπο πολλά χρόνια πίσω, γιατί εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία μας”.
Υποστήριξε επίσης ότι “το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται”, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε ότι “έχουμε χρέος να απευθυνθούμε πειστικά στους Έλληνες, μιλώντας τη γλώσσα της προγραμματικής μας αλήθειας”

Έξι στόχοι

Όπως είπε “οδηγοί της ΝΔ παραμένουν έξι στόχοι:
1. Μια Κοινωνία που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.
2. Μια ανοιχτή Οικονομία με επενδύσεις και νέες δουλειές.
3. Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.
4. Μία Παιδεία που βλέπει το μέλλον, πάντα σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.
5. Ένα κράτος όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.
6. Μία Ελλάδα ισχυρή, ισότιμη εταίρο, με τον Ελληνισμό δίπλα της -παντού στον κόσμο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι “στις επόμενες κάλπες, δεν θα αναμετρηθούν, απλώς, διαφορετικά κόμματα, αλλά δύο κόσμοι: Από την μία πλευρά, η αλήθεια, η ευθύνη και το μέτρο και από την άλλη ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο τυχοδιωκτισμός”, όπως είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στη νέα ΠΕ να παραμείνει ο Λευτέρης Αυγενάκης στη θέση του γραμματέα ως τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 και αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές θα εκλεγεί νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής.

Αρχές 2019 τα ψηφοδέλτια
Στις αρχές του 2019 θα αρχίσουν να ανακοινώνονται και τα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών που “θα αποτελούνται από ένα συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών”, όπως είπε .
Ξεκίνημα θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου, που συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, οπότε θα ανακοινωθούν δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με τη ΝΔ.
Κάλεσε εξάλλου, ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, σε συστράτευση “όλους τους παλαιούς συμμαχητές που για κάποιους λόγους μας εγκατέλειψαν στην πορεία”, αλλά και σε κινητοποίηση όλα τα στελέχη της ΝΔ.

Υποστήριξη σε Μπακογιάννη και Ταχιάο

Υπογράμμισε παράλληλα ότι “το «φύγετε» που λένε τόσοι και τόσοι στην κυβέρνηση, πρέπει να εκφραστεί σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε ψηφοδέλτιο και σε κάθε κάλπη όποτε και όπου και αν αυτή στηθεί” και πρόσθεσε:
“Στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουμε ανακοινώσει την υποστήριξή μας στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Νίκο Ταχιάο. Σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα κι εκεί ασφαλώς δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη νίκη. Σε δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επίσης ότι “στις περιφερειακές εκλογές, η μάχη είναι σαφώς πολιτική, καθώς η πορεία των μεγάλων περιοχών της επικράτειας συναρτάται με το συνολικότερο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας” και έκανε λόγο για διπλό στόχο : “καμία από τις 13 να μην πέσει στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότερες να βαφτούν γαλάζιες!”

Ύπουλες επιθέσεις

Τέλος υποστήριξε πως “είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της”.
“Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων. Το απαράδεκτο σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο”, υποστήριξε.

Αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη είναι πιθανό “να συνδυάσουν και όλες τις εκλογές μαζί, ποντάροντας στη σύγχυση μπροστά στις τέσσερις κάλπες ή ελπίζοντας να μοιράσουν την κατακραυγή” .
“Μάταιος κόπος”, κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ” Η ΝΔ θα είναι εδώ για να αποκαλύπτει το αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο, πίσω από τους ρόλους και τα προσωπεία, που θα αλλάζει. Θα δείχνει τις βαθιές ρυτίδες του χθες, πίσω από τη μάσκα του δήθεν νέου. Θα αποδεικνύει την ανικανότητα όσων μιλούν πολύ και εργάζονται λίγο. Και θα εκθέτει αυτούς που μιλούν για αξιοπρέπεια, αλλά πράττουν ως πρόθυμοι να αποδεχθούν ό,τι τους ζητηθεί. Αυτούς που επικαλούνταν ένα τάχα «ηθικό πλεονέκτημα», το οποίο κάθε μέρα συντρίβεται πάνω στον κυκεώνα που παράγει η παρέα του Μαξίμου”.

 

«Ανοικτό Κόμμα-Ανοικτό Βήμα»

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι η τρίτη μέρα του 12ου συνεδρίου της ΝΔ. Στο κομμάτι της ενότητας «Ανοικτό Κόμμα-Ανοικτό Βήμα», ο επιχειρηματίας Μάρκος Βερέμης, επεσήμανε στην ομιλία του, τη σημασία της καινοτομίας.

Όπως τόνισε είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια για τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τις 10 Ιανουαρίου του 2019 οπότε συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος θα ανακοινωθούν δεκάδες ονόματα νέων υποψηφίων που θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

«Το κακό με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγκειται στο ότι είναι η πρώτη φορά Αριστερά αλλά ότι αποτελεί την πιο μισαλλόδοξη και ανέμπνευστη εκδοχή της αριστεράς», τόνισε στην ομιλία του ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.
Υπογράμμισε πως «είναι καιρός να τελειώνουμε με τα διχαστικά διλήμματα». Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να δούμε τον ίδιο να ζητά κανενός την ψήφο, ενώ πρόσθεσε ότι προσωπικά δεν διατηρεί αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα σαρώσει στις εκλογές. «Όταν θα πανηγυρίσετε θα είμαι από απόσταση αλλά με την καρδιά μαζί σας. Σας εύχομαι όμως πως ούτε ψύλλος στον κόρφο σας καθώς τα μεγάλα ζόρια θα ξεκινήσουν για σας (απευθυνόμενος στη Ν.Δ.)με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν δίστασαν να πλήξουν το κύρος της επιστημονικής έρευνας», είπε για την κυβέρνηση στο συνέδριο της ΝΔ η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Βάσω Κιντή.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πνιγηρό κλίμα παρακμής και εξαθλίωσης και είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι πολίτες χρειαζόμαστε τη στήριξη των κομμάτων που σέβονται τη δημοκρατία και τους θεσμούς.

«Η Ελλάδα βγήκε από την κρίση με το ίδιο μοντέλο που μπήκε σε αυτήν», τόνισε από την πλευρά του ο Διευθυντής Ερευνών της διαΝΕΟσις, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να εξειδικευτεί το σχέδιο ανάκαμψης και να είναι κτήμα σε μεγάλο βαθμό όλης της χώρας. «Κάποτε πρέπει να τελειώσουμε με το να γκρεμίζουμε όχι από κόμμα σε κόμμα αλλά από υπουργό σε υπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε εξάλλου ότι η Ελλάδα χρειάζεται ρυθμούς ανάπτυξης 4-5%, αλλά και ειδικό ψηφιακό μετασχηματισμό στη Δημόσια Διοίκηση και δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορούμε να μετατρέψουμε τη χώρα σε αυτό που μπορεί να γίνει.

«Είναι ώρα για τα μεγάλα όχι και τα ναι», είπε στην ομιλία του ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης: «Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Όχι στη συνταγματική αλλαγή, όχι στη συνέχιση της ληστρικής φορολογίας, στην υπονόμευση των επενδύσεων, όχι στους νόμους που έσπρωξαν τα πανεπιστήμια στο χάος, όχι στη βία και ανομία, όχι στους νεοναζί που καπηλεύονται τις ευαισθησίες όχι και στον αριστερόστροφο φασισμό, όχι στο σαράκι του λαϊκισμού, στην πόλωση και τον διχασμό. Ναι στον αγνό και άδολο πατριωτισμό, στην προάσπιση των δικαιωμάτων, στον ελληνισμό της Κύπρου, ναι στη μείωση της φορολογίας, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

«Έχουμε απέναντι μας ψεύτες, λαικιστές και απατεώνες, έχουμε απέναντι μας την καθημερινή μάχη με τη χυδαιότητα και την παραπληροφόρηση», ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Συνεχίζοντας σημείωσε: «Είμαστε η παράταξη που υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέρονται έναντι όλων και η παράταξη που παίρνει τις δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις, και γι’ αυτό εδώ και 44 χρόνια μας δικαιώνει ο ελληνικός λαός. Στο ψευτοδίλημμα ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε; σκληρή κριτική ή θετική λόγο, η απάντηση είναι και τα δύο και θα κάνουμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα αλλάξουμε την Ελλάδα».

Στον αναγκαίο πατριωτισμό για την ανάκαμψη της χώρας, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος.

Η Ελλάδα κάνει βήματα πίσω το τελευταίο διάστημα, είπε ο κ. Κωσταράκος και εξήγησε: «αναφέρομαι στα θέματα ασφάλειας και άμυνας, πατριωτισμού και αποτελεσματικότητας. Όποτε μία χώρα αντιμετώπιζε κρίση κατέφευγε στον πατριωτισμό, μιλώ για τον πατριωτισμό όπως ορίζεται στο λεξικό Μπαμπινιώτη, ως έμπρακτη αφοσίωση και αγάπη κάποιου για την πατρίδα του, με κόστος και με θυσίες. Οι εκάστοτε κυβερνώντες πρέπει να εμφορούνται και να πιστεύουν στον πατριωτισμό και αυτό στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων δεν είναι πάντα σίγουρο».

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, είπε ότι τα κράτη-μέλη της Ένωσης ενώνουν τις δυνάμεις και τις προσπάθειές τους να ανακάλυψαν την ισχυρή διασύνδεση μεταξύ ασφάλειας και άμυνας. «Την ασφάλεια και την άμυνα όμως δεν θα μας την παράσχει η Ευρώπη ή οι διεθνείς οργανισμοί, εμείς πρέπει να τα εγγυηθούμε, δεν αρκούν οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αλλά απαιτείται ο συνδετικός ιστός όπου συνδέει τους πολίτες μίας χώρας και αυτός είναι ο πατριωτισμός. Δεν αναφέρομαι στον ηρωισμό αλλά αναφέρομαι στο κίνητρο πίσω από τις καθημερινές πράξεις του καθενός. Ο πατριωτισμός αφορά όλους του τομείς του ιδιωτικού και δημόσιου βίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κωσταράκος άσκησε κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι τα πρόχειρα πυροτεχνήματα πατριωτισμού, όπως η πρόχειρη και χωρίς προετοιμασία ανακοίνωση της επέκτασης των χωρικών υδάτων, έβλαψαν το κύρος της χώρας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι η Ελλάδα βιώνει μία πρωτοφανή και πολύπλευρη οικονομική και πολιτική κρίση, αλλά πρωτίστως μία κρίση αξιών. Περιέγραψε τις προκλήσεις στη Βαλκανική από τα οράματα αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια συνδυασμένα με επιθετικότητα των γειτόνων μας. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Μόνο απογοήτευση και οργή μας κατακλύζουν από τη Συμφωνία γιατί αντικαταστήσαμε τον πατριωτισμό με διεθνιστικές αντιλήψεις και ιδεοληψίες …Η Συμφωνία συνιστά μία αναίτια ήττα που δεχθήκαμε χωρίς να πολεμήσουμε σε μία μάχη που δεν είχαμε τίποτε να κερδίσουμε και παράγει ήδη μη αναστρέψιμα αποτελέσματα… Είμαστε ιδανικοί αυτόχειρες, παρουσιάσαμε μια άνευ όρων παράδοση σαν περήφανη διαπραγμάτευση. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά μέσω των δηλώσεων του πρωθυπουργού της» σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στην Αλβανία, λέγοντας ότι διάκειται απροκάλυπτα εχθρικά και αποθρασύνεται από την υποχωρητικότητα της Ελλάδας έναντι των Σκοπίων.

Πρέπει να αναθεωρηθεί η εξωτερική και αμυντική πολιτική, τόνισε ο κ. Κωσταράκος και πρόσθεσε ότι τα σφάλματα και ο υποχωρητισμός των Πρεσπών δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Σημείωσε ακόμη ότι η Τουρκία προκαλεί στο Αιγαίο και δημιουργεί κρίσεις, ενώ απειλεί και με επανάληψη ενός επεισοδίου όπως τα Ίμια και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί δυναμικά με αυτοπεποίθηση για να υπερασπισθεί τα συμφέροντά της. «Χρειάζονται ισχυρές συμμαχίες και παρουσία στα διεθνή φόρα με γνώμονα ένα ισχυρό πατριωτισμό. Απαιτούνται όμως και ισχυρές και αξιόπιστες Ένοπλες δυνάμεις ικανές να στηρίζουν τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας. Παρά τις περικοπές οι Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκαν όρθιες, χρειάζονται όμως αναδιοργάνωση και κάλυψη των κενών» σημείωσε.

Κλείνοντας ανέφερε ότι «η Ελλάδα πάντα σηκώνεται όταν είναι πεσμένη, και τώρα είναι πεσμένη και πρέπει να σηκωθεί γιατί η Ευρώπη την χρειάζεται. Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι ο δρόμος της προσπάθειας, της υπομονής και της επιμονής. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ιστορία μας και στο έθνος μας να κάνουμε μια καινούργια αρχή».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα