back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ – Σοβαρές υλικές ζημιές- Καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος

Διαβάστε επίσης

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ μεταφέρθηκαν και εξετάζονται τα υπολείμματα που περισυνέλλεξαν οι πυροτεχνουργοί από το σημείο της ισχυρότατης έκρηξης που σημειώθηκε στις 02.35 τα ξημερώματα  στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Φάληρο έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα σοβαρό το τρομοκρατικό κτύπημα, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος με δηλώσεις του, καταδικάζει την επίθεση και υπογραμμίζει ότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη.

H εκρηκτική ύλη, βάρους πέντε κιλών, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κτήριο του συγκροτήματος, ως τον 6ο όροφο, αλλά και σε παρακείμενα σπίτια.   Η έκρηξη σημειώθηκε στις 2.35 τα ξημερώματα. Προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις 2 παρά 10 στο zougla.gr και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, από καρτοκινητό με εμφανή τον αριθμό του. 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ. Ενδεικτικό είναι ότι από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.  

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αν δεν είχε εκτονωθεί στο κενό μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος.  

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, το τρομοκρατικό χτύπημα είναι πανομοιότυπο  με την επίθεση -πριν από ένα χρόνο- στο Εφετείο Αθηνών, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”.  

Αστυνομικοί πήραν οπτικό υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και στις οποίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αποτυπωθεί οι δράστες σε αυτές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών καθώς η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε- σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις- ήταν βάρους πέντε κιλών.

Εκτιμήσεις αξιωματικών από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν ότι πρόκειται για “επαγγελματική δουλειά” στον τρόπο δράσης και στην  κατασκευή της βόμβας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα τζάμια μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό. Ζημιές προκλήθηκαν και σε παρακείμενες πολυκατοικίες.

Πρίν από την έκρηξη είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην ιστοσελίδα «Zougla» και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στις 00:50 προειδοποιώντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στον ΣΚΑΪ, ότι δεν είναι φάρσα και πως η έκρηξη θα γινόταν σε 45 λεπτά όπως και συνέβη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές. Η περιοχή αποκλείστηκε σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του  ΣΚΑΪ ενώ ειδοποιήθηκαν και απομακρύνθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού.

Επιτόπου έσπευσαν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Οι πυροτεχνουργοί συνεχίζουν τις έρευνες, συλλέγουν στοιχεία ενώ υπάρχει η πληροφορία ότι κάποια κομμάτια του μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στην Αντιτρομοκρατική για έλεγχο.

Παυλόπουλος: Απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής και αντιδημοκρατικής ενέργειας

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον διευθυντή της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξη Παπαχελά και του ζήτησε να διαβιβάσει, στους Γιάννη και Θέμη Αλαφούζο καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «ΣΚAÏ», «την αμέριστη συμπαράστασή του και την εκ μέρους του απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής και προκλητικώς αντιδημοκρατικής ενέργειας εναντίον του Σταθμού».

Αλ.Τσίπρας: Επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων

“Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία” αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

“Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν. Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού”.

Κ.Μητσοτάκης: Η ανοχή στην βία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη

“Η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται”  δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο επίθεσης. Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ  “Το τοξικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, δυστυχώς έχει παρενέργειες”.

Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μην ρίξουμε νερό στον μύλο της πόλωσης και αφεθούν οι αρμόδιοι να κάνουν την δουλειά τους. Εξέφρασε δε την εμπιστοσύνη του στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εφ όσον υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση. “Η ανοχή στην βία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη” σημείωσε, με την προσθήκη ότι πρέπει να αναλογισθούν όλοι τις ευθύνες τους.  “Το κλίμα ακραίας πόλωσης και στοχοποίησης δεν το καλλιεργήσαμε εμείς, άλλοι το καλλιέργησαν. Να σταματήσει επιτέλους η πόλωση που ήδη κάνει κακό και ας ξαναδούμε τα πράγματα με καθαρό μυαλό”.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και σημείωσε: «Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ “καλής” και “κακής” βίας, τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε».

Επισήμανε ακόμα ότι, δυστυχώς, εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών και πως η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ και μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη.

Ολ.Γεροβασίλη: Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Σκάι στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας.

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», πρόσθεσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.  «Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα μέτρα από τη πρώτη στιγμή από την ΕΛΑΣ. Οι έρευνες θα εξακολουθήσουν να γίνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευτυχώς είναι μόνον υλικές ζημιές και δεν υπάρχουν θύματα», είπε η κ. Γεροβασίλη. «Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται και πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνάνε φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού», πρόσθεσε.

Κ.Παπακώστα: H Δημοκρατία ισχυρότερη από εκείνους που την  επιβουλεύονται

“Ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί είναι καταδικαστέο. Η Δημοκρατία στις επιθέσεις που δέχεται αμύνεται, αλλά είναι τόσο ισχυρή και η άμυνά της είναι τόσο ισχυρότερη από εκείνους οι οποίοι την επιβουλεύονται που να μην εχει κανείς καμία αμφιβολία ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται” ανέφερε η  Υυφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου η οποία επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ.  “Η πολύ μεγάλη πόλωση, γενικότερα, νομίζω ότι δυναμιτίζει το κλίμα και υπονομεύει τον διάλογο και τη συνεννόηση και υπό την έννοια αυτή θα πρέπει εμείς οι πολιτικοί πρώτοι και με υπεύθυνο τρόπο να το δούμε σοβαρά”.

Η κα Παπακώστα σημείωσε ότι όλοι πρέπει να χαμηλώσουν τους τόνους και πως θα το αντιμετωπίσουμε, με ένα κοινό, δημοκρατικό μέτωπο. “Θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συνεννοηθούμε ότι είναι άλλο πράγμα η αντιπαράθεση επί των πολιτικών θέσεων και απόψεων και άλλο η τυφλή πόλωση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου ώστε να παρεισφρήσουν τέτοιους είδους λογικές”.

Φ.Γεννηματά: Στοχοποίηση πολιτικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης 

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Την καταδικάζουμε. Δεν αρκεί όμως η λεκτική καταδίκη. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η Κυβέρνηση επιβάλλεται επιτέλους να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία. Η στοχοποίηση πολιτικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης είναι σε έξαρση και είναι απαράδεκτο. Χρειάζεται γι’ αυτό να δοθεί ένα τέλος στα διχαστικά κηρύγματα που ρίχνουν νερό στο μύλο όσων επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Αφύπνιση από όλους μας”.

Αντώνης Σαμαράς: Aπόπειρας φίμωσης της δημοσιογραφίας

«Η τρομοκρατική επίθεση στον Σκάι είναι μια αποτρόπαια πράξη βίας και απόπειρας φίμωσης της δημοσιογραφίας» τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και προσθέτει ότι όσοι εδώ και καιρό στοχοποιούν ΜΜΕ και δημοσιογράφους ας αναλογισθούν, επιτέλους, την ευθύνη τους. «Είμαι σίγουρος ότι ο Σκάι θα ξεπεράσει κι αυτό το κτύπημα. Η Δημοκρατία δεν απειλείται! Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι»

Καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδημοκρατική ενέργεια

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη” αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Β. Χιώτης: Υπάρχουν υποψίες

«Υπάρχουν υποψίες για το ποιος μπορεί να είναι πίσω από την επίθεση αλλά η Αστυνομία δε δίνει ακόμα  λεπτομέρειες. Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα. Δεν υπάρχει λογική σε τέτοιου είδους χτυπήματα» είπε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ κ.Βασίλης Χιώτης  σε δηλώσεις του στον «Αθήνα 9.84».

«Η βόμβα ήταν ισχυρότητη. Οι ζημιές είναι τόσο μεγάλες κτιρίου, έχουν θρυματιστεί τα τζάμια από τον πρώτο έως τον έκτο όροφο. Δεν υπάρχει λογική σε τέτοιου είδους χτυπήματα. Είναι ένα παράλογο πράγμα το οποίο μας έχει συγκλονίσει. Θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για εμάς γιατί τζάμια που έχουν σπάσει έχουν προκαλέσει ζημιές και στο εσωτερικό των γραφείων. Αλλά συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε και περιμένουμε μία αποδοκιμασία από όλους όσους πρέπει. Πρέπει να απομονωθούν τέτοιους είδους περιστατικά με τον πιο ισχυρό τρόπο».

Αλ.Χαρίτσης: Επίθεση στην ελευθεροτυπία

Η επίθεση καταδικάζεται προφανώς από όλους. Είναι ευθεία επίθεση στην ελευθεροτυπία και την Δημοκρατία” ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης στον “Αθήνα 9.84” και σημείωσε ότι οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές θα κάνουν την δουλειά τους προκειμένου, όσο πιο σύντομα γίνεται , οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Όσον αφορά δηλώσεις περί “τοξικού κλίματος” από πλευράς της Ν.Δ, ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στον Χρήστο Βούζα, τόνισε ότι η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να διεξάγεται με δημοκρατικούς όρους.

“Ελπίζω πραγματικά κανένας, πόσο μάλλον η ΝΔ και πρόεδρός της, να μην επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά αυτό το γεγονός. Εμείς δεν θα μπούμε σε τέτοια λογική. Δεν συνδέουμε την ενέργεια , με την πολιτική αντιπαράθεση και δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση αυτού του γεγονότος”.

Στ. Μαυροειδάκος: Ήθελαν να κατεδαφίσουν τον ΣΚΑΙ

«Κάποιοι ήθελαν να κατεδαφίσουν τον Σκαϊ. Διότι στο σημείο που έχει τοποθετηθεί το σακίδιο με την πάνω πέντε κιλά εκρηκτική ύλη το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκαλούσε τεράστιες ζημιές» δήλωσε  ο κ. Στράτος Μαυροειδάκος Γενικός Γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, στον Αθήνα 9.84. «Στα 20 μέτρα υπάρχουν σπίτια. Είναι ένα χτύπημα ενάντια στη δημοκρατία μας. Αν ήταν λίγο πιο μέσα (ο εκρητικός μηχανισμός) δεν θα υπήρχε Σκαϊ αυτή τη στιγμή. Αυτοί που έκαναν αυτό το πράγμα ήθελαν να σκοτώσουν».

Μαρία Σπυράκη: Στοχοποίηση της διαφορετικής άποψης

“Η δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν. Οι ένοχοι αυτής της βαριάς τρομοκρατικής επίθεσης πρέπει να βρεθούν άμεσα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αυτό είναι ευθύνης της κυβέρνησης που πρέπει να δώσει την πολιτική κατεύθυνση ώστε η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της” δήλωσε η κα Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στον “Αθήνα 9.84″. Όπως ανέφερε στην εκπομπή με τον Νεκτάριο Νώτη, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί πολύν καιρό τώρα είναι εντελώς δηλητηριώδες.
“Η στοχοποίηση της διαφορετικής άποψης είναι κάτι το οποίο είχε μάλλον καταντήσει κανονικότητα τα τελευταία χρόνια και όλα αυτά δημιουργούσαν μια εξαιρετικά τοξική ατμόσφαιρα. Αντί λοιπόν να θεωρούμε ότι η Ελλάδα λειτουργεί σαν κανονική δημοκρατία τουλαχιστον ας ζητήσουμε να γίνει το αυτονόητο. Και το αυτονόητο είναι η κυβέρνηση να δείξει πολιτική βούληση και να δώσει στην αστυνομία σαφείς πολιτικές εντολές ώστε να κάνει τη δουλειά της”.

ΚΙΝΑΛ – Σταμάτης Μαλέλης: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής. .

Σε δηλώσεις του στον “Αθήνα 9.84″ ο κ. Μαλέλης είπε ότι τα φαινόμενα της τρομοκρατίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με ενότητα. “Νομίζω όμως ότι είναι και μια μαύρη μέρα. Καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά πώς νιώθουν τώρα οι εργαζόμενοι του Σκαϊ. Βλέπω και τις εικόνες και νιώθω μόνο θλίψη και οργή. Πρέπει πια να τελειώσουν όλα αυτά. Η ψυχή μου και η καρδιά μου είναι με τους εργαζόμενους του Σκαϊ. Τα φαινόμενα της τρομοκρατίας, της τυφλής βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με ενότητα.

Κώστας Ζαχαριάδης: Άθλια, καταδικαστέα πράξη

“Το βομβιστικό χτύπημα στο ΣΚΑΙ είναι μια άθλια πράξη, καταδικαστέα απο κάθε δημοκράτη πολίτη. Η δημοκρατία μας είναι εδραιωμένη, θωρακισμένη, δεν τραυματίζεται και δεν απειλείται” λέει στον “Αθήνα 9.84” ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

“Αυτοί που επιχειρούν να βάλουν τον τρόμο και τον φόβο στην τηλεοπτική και στην πολιτική ζωή της χώρας θα αποτύχουν διότι μας βρίσκουν όλους ενωμένους απέναντι σε αυτό. Ο φόβος και ο τρόμος θα είναι πάντα έξω απο την πολιτική και τηλεοπτική και μιντιακή ζωή της χώρας”.

Γ. Καμίνης: Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη

Με ανάρτησή του στο twitter η δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης καταδικάζει την επίθεση στο ΣΚΑΙ

“Η βομβιστική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής προκαλεί αποτροπιασμό – Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη – Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται”.

K. Μπακογιάννης: Tην Δημοκρατία την κατακτάς με Δημοκρατία – Πρέπει να την μπορείς και να την αντέχεις

«Η επίθεση στον ΣΚΑΪ είναι η επιβεβαίωση και η σφραγίδα της τοξικότητας και του ακραίου διχασμού. Εντάσσεται στη λογική ή καλύτερα στον παραλογισμό των αποκλεισμών, της στοχοποίησης και του “Με εμάς ή με τους άλλους”», αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Με δεδομένο ότι δεν είχαμε, ευτυχώς, κανένα θύμα, ας αναλογιστούν εκείνοι που όλα αυτά τα χρόνια εκστομίζουν “βόμβες” κατά “αντιπάλων” ότι την Δημοκρατία την κατακτάς με Δημοκρατία. Πρέπει να την μπορείς και να την αντέχεις», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ν.Βούτσης: Αυτονόητη η καταδίκη

«Είναι απερίφραστη και αυτονόητη η καταδίκη του γεγονότος. Η Δημοκρατία έχει πάντοτε τον τρόπο να αποτρέπει την εισβολή του φόβου και του τρόμου στο πεδίο και την εξίσωση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, όπως οι εμπνευστές τους θα ήθελαν».

Σταύρος Θεοδωράκης : Η τρομοκρατία δεν νικιέται στα λόγια

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Twitter αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση

“Η τρομοκρατία δεν νικιέται στα λόγια. Οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Ευκαιρία να μπει τώρα κι ένα τέλος στους αποκλεισμούς ΜΜΕ από κόμματα και πολιτικούς. Απέναντι στην τρομοκρατία ας είμαστε όλοι ενωμένοι”.

Αυγενάκης στον Αθήνα 9,84:  «Ολες οι πολιτικές δυνάμεις να ταχθούν χωρίς αστερίσκους απέναντι σε κάθε μορφή βίας»

“Αυτή τη στιγμή όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να ταχθούν χωρίς αστερίσκους απέναντι σε κάθε μορφή βίας”, τόνισε ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τη στάση των 2. Σε ερώτηση αν πρέπει να συνεχιστεί ο αποκλεισμός μέσων από τα πολιτικά κόμματα, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά “ Θα μου επιτρέψετε να επικεντρωθούμε σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε σε ένα μέσο ενημέρωσης. Αυτό είναι το θέμα σήμερα, μην πηγαίνετε αλλού τη συζήτηση”.

Ποτάμι:  Επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής».

KKE: Απόλυτη καταδίκη- Άλλοθι για καταστολή

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ

ΑΝΕΛ: Τρομοκρατική ενέργεια κατά της Δημοκρατίας

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας” αναφέρει δήλωση του εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ Θόδωρου Τοσουνίδη.

“Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού”.

Η Λαϊκή Ενοτητα καταδικάζει την βομβιστική επίθεση

“Η βομβιστική ενέργεια στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», είναι απόλυτα καταδικαστέα” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.  “Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στην δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για προοδευτικές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα. Αντιθέτως, βοηθούν αντικειμενικά εκείνες τις δυνάμεις, που επιδιώκουν να δημιουργηθεί κλίμα φόβου και παθητικότητας στο λαό κι ενίσχυσης του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος των λαϊκών αγώνων”.

Άρση του εμπάργκο σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ ζήτησε με επιστολή στο ΕΣΡ ο Α. Λοβέρδος

Την σύγκλιση διακομματικής επιτροπής που θα συζητήσει την άρση του εμπάργκο σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ ζήτησε με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΣΡ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την επίθεση στο ΣΚΑΪ, ο κ Λοβέρδος επεσήμανε ότι οι επιμέρους αποκλεισμοί από τα κόμματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς δημιουργού περισσότερα προβλήματα και προϋποθέσεις στοχοποίησης και ζήτησε όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να στοιχηθούν στην προσπάθεια άρσης των εμπάργκο.

Η ανακοίνωση του ομίλου ΣΚΑΪ

«Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια.

»Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει, ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος.

»Το κράτος, που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΪ

»Ο ΣΚΑΪ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο. Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεων τους»

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΣΚΑΪ

«Σήμερα, ο όμιλος ΣΚΑΪ δέχθηκε μια άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του. Ό,τι κι αν είχαν στο μυαλό τους οι εμπνευστές της επίθεσης έμεινε ευτυχώς μόνο στις υλικές ζημιές. Όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο κτίριο, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, το εγκατέλειψαν έγκαιρα και με ασφάλεια.

»Όπως έχουμε αποδείξει εδώ και δεκαετίες, οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ δεν φιμωνόμαστε και δεν πτοούμαστε από καμία απειλή, όποια μορφή κι αν έχει. Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ θα συνεχίσουν να επιτελούν με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία την δημοσιογραφική τους αποστολή. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΚΑΪ στοχοποιείται. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν από πολλαπλά κέντρα και με διαφορετικές κάθε φορά επιδιώξεις, δίχως να κάμπτει ούτε κατ’ ελάχιστον τον επαγγελματισμό των εργαζομένων του ομίλου.

»Όλοι οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ δεσμευόμαστε απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές, ακροατές και αναγνώστες μας ότι θα συνεχίσουμε την μάχη για την ενημέρωση, την πολυφωνία και τη δημοκρατία.

»Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους από όλα τα ΜΜΕ, αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που από το πρωί εκφράζουν τη συμπαράστασή τους».

Δ.Πέρρος – Newsroom Αθήνα 9.84

 

Δ.Πέρρος – Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα