back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κοινωνικό Μέρισμα: Στο 1,6 εκατ. οι εγκεκριμένες αιτήσεις

Διαβάστε επίσης

Κανονικά συνεχίζεται έως και τις 21 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΗΔΙΚΑ Αναστάσιο Τάγαρη, οι εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 1.600.000. Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Καθαρή Έξοδος» και στον Νεκτάριο Νώτη, όσες αιτήσεις εγκριθούν έως και τις 21 Δεκεμβρίου θα έχουν πληρωθεί έως τις 28 του ίδιου μήνα.
Ωστόσο, ο κ. Τάγαρης ανέφερε ότι, υπάρχουν αιτήσεις που δεν έχουν εγκριθεί και αυτό οφείλεται κυρίως στον συνδυασμό του IBAN και του ΑΦΜ. «Όταν δηλαδή κάποιος», είπε χαρακτηριστικά, «έχει δηλώσει ένα IBAN στο οποίο δεν είναι συνδικαιούχος ή δικαιούχος, δεν εμφανιζεται μέσα το ΑΦΜ του. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάνε στην τράπεζα και να ενημερώσουν τον λογαριασμό με το ΑΦΜ τους. Σε αυτούς η αίτηση θα εκγριθεί μετά αυτόματα».
Το δεύτερο είναι πως υπάρχουν «και κάποιοι άλλοι που εσκεμμένα δήλωσαν IBAN στο οποίο δεν είναι οι ίδιοι συνδικαιούχοι» κι αυτό όπως είπε, «γιατί φοβόντουσαν ότι θα κατασχεθεί το μέρισμα». Ο κ. Τάγαρης ξεκαθάρισε ότι, «το μέρισμα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο και δεν έχουν πρόβλημα να δηλώσουν ένα δικό τους λογαριασμό». Διευκρίνησε δε ότι, για να γίνει αυτό, «θα πρέπει να ακυρώσουν την αίτηση που έχουν υποβάλει, να την υποβάλουν εκ νέου με ένα ΙΒΑΝ στο οποίο να είναι και αυτοί συνδικαιούχοι».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα