back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε υπαίθρια χωματερή έχουν μετατρέψει ασυνείδητοι τον Ελαιώνα

Διαβάστε επίσης

Μήνυση κατά αγνώστων έχει υποβληθεί από τον Δήμο Αθηναίων κατά ασυνείδητων που πετούν σκουπίδια και διάφορα απόβλητα, κατ’ επανάληψη στην περιοχή του Ελαιώνα. Τους τελευταίους έξι μήνες τα συνεργεία του δήμου έχουν επέμβει 6 φορές με αρκετούς εργαζόμενους, φορτωτές και φορτηγά, στην περιοχή.

Την αγανάκτησή του εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπρούλιας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ενώ ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομίας για την πάταξη του φαινομένου.

Το μαρτύριο του Σίσυφου

«Πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, οι οδοί Αγίου Πολυκάρπου, Ορφέως Αγίας Άννης, και τα γύρω μικρά στενά. Αν δεν αστυνομευτεί η περιοχή και να πιαστούν αυτοί οι ασυνείδητοι, γιατί πρόκειται για ποινικό αδίκημα, θα έχουμε το πρόβλημα συνεχώς μπροστά μας. Τους τελευταίους έξι μήνες η Διεύθυνση Καθαριότητας, στην προσπάθεια της να επαναφέρει τη κατάσταση και να διαφυλάξει το δικαίωμα των κατοίκων σε μια καθαρή πόλη, έχει επέμβει 6 φορές με αρκετούς εργαζόμενους, φορτωτές και φορτηγά. Εκτός του ότι αντλούνται σημαντικοί πόροι της Διεύθυνσης Καθαριότητας κάθε φορά που επιχειρούμε, κάποιες άλλες περιοχές της Αθήνας δεν καθαρίζονται επαρκώς. Προσπαθήσαμε και μόνοι μας με μεικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Καθαριότητας και της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποιήσαμε βραδυνές περιπολίες αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να πιάσουμε κάποιον. Θεωρώ ότι η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή θα λειτουργήσει αποτρεπτικά. Έχουμε αγανακτήσει πραγματικά. Είναι κρίμα να καθαρίζεις και σε μια εβδομάδα να αντιμετωπίζεις την ίδια κατάσταση. Η μήνυση κατ´αγνώστων η οποία έχει κατατεθεί, έχει συμπληρωθεί και με αρκετά στοιχεία το τελευταίο διάστημα» επισημαίνει ο κ. Μπρούλιας.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα