back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βόμβα στον ΣΚΑΪ – Νέα στοιχεία: Έναν μήνα πριν είχε κλαπεί το καμμένο όχημα

Διαβάστε επίσης

Πριν από έναν μήνα είχε κλαπεί από την περιοχή της Νέας Ιωνίας το όχημα που βρέθηκε καμένο στα Πετράλωνα και φέρεται να επέβαιναν σε αυτό οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ, αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία.

Το αυτοκίνητο, ένα Opel Corsa, εντοπίστηκε καμμένο στην οδό Ανθείου 7 στα Άνω Πετράλωνα. Η πινακίδα που έφερε ήταν πλαστή και αντιστοιχούσε σε ίδιο τύπο και μάρκα αυτοκινήτου με το ίδιο χρώμα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την πραγματική του «ταυτότητα» από τον αριθμό πλαισίου διαπιστώνοντας ότι είχε κλαπεί στις 18 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, βίντεο – ντοκουμέντο δίνει στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Καθημερινή», για την στιγμή της διαφυγής των τρομοκρατών από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης.

Επτά άτομα

Στο μεταξύ νέα στοιχεία έχουν βγει στην υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης με την έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον επτά άτομα με κατανομή των ρόλων.

Δύο ή τρεις εξ αυτών αποτελούσαν την ομάδα που τοποθέτησε την βόμβα, ενώ άλλα δύο άτομα, ακολουθούσαν ως ομάδα υποστήριξης. Παράλληλα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα είχαν αναλάβει δυο ακόμα άτομα.

Δεν έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, ανάληψη ευθύνης.  Ωστόσο η ισχύς της βόμβας, η μεθοδολογία των δραστών και τα πρώτα ευρήματα παραπέμπουν στην « Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βρίσκεται το όχημα που βρέθηκε καμένο στην οδό Ανθίου στα Πετράλωνα. Πρόκειται για ένα κλεμμένο Opel με πλαστές πινακίδες το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά και εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι βομβιστές.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας υπολογίζουν ότι ένα δεύτερο όχημα υποστήριζε την ομάδα κρούσης, η οποία επέβαινε στο Opel μαύρου χρώματος που εντοπίστηκε πυρπολημένο.

Είχαν εμπειρία

Τόσο τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού όσο και οι κινήσεις των τρομοκρατών, δείχνουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο την κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας όχι μόνο κατά τις ώρες πριν και μετά την βομβιστική επίθεση αλλά και αρκετές ημέρες πριν.

Επίσης εξετάζεται το στίγμα από το κινητό τηλέφωνο που έγιναν τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα με εμφανή τον αριθμό. Η πρώτη εικόνα που έχουν στην αντιτρομοκρατική είναι ότι οι κλήσεις έγιναν από το κέντρο της Αθήνας.

Η αντιτρομοκρατική ανάμεσα στους υπόπτους εξετάζει και τα δύο πρόσωπα που απεικονίζονται σε πλαστές ταυτότητες που είχαν βρεθεί σε παλαιότερες έρευνες και θεωρούνται ενεργά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων με τα κωδικά ονόματα “ξανθός” και “σγουρομάλλης”.

Διαβάστε την απάντηση της εφημερίδας «Καθημερινή».

Δημήτρης Πέρρος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα