Search

Το Bahar Project επιστρέφει με γεύσεις που ενώνουν στο Myrtillo cafe

958

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και από τις 17:00 έως τις 20:00, η ομάδα του Bahar Project, μια πρωτοβουλία του Κέντρου Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR), καλεί μικρούς και μεγάλους στο Myrtillo cafe (Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό – πρώην Καπάψ, Τριφυλλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι | Μετρό Πανόρμου) για ένα ακόμα ταξίδι ανακάλυψης και γνωριμίας μέσα από τη μαγειρική.

H συντονίστρια του κέντρου Συντονισμού του δήμου Αθηναίων Διονυσία Λαμπίρη μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι: «Γυναίκες από την Ελλάδα και μετανάστριες από την Ουκρανία και τη  Νιγηρία θα μαγειρέψουν και θα φέρουν  παραδοσιακά φαγητά, ενώ στη συνέχεια, θα ακολουθήσει γλέντι με τραγούδια από την πατρίδα τους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να παραβρεθούν, ενώ ακριβώς δίπλα από το καφέ Myrtillo στην παιδική βιβλιοθήκη του ΟΠΑΝΔΑ θα εξελιχθεί δράση για παιδιά από 5 έως 12 ετών, όπου οι  μικροί φίλοι – χωρίς εγγραφή και με σειρά προτεραιότητάς – «θα ανακαλύψουν τη βιβλιοθήκη και θα τη γεμίσουν με ιστορίες», όπως λέει και ο τίτλος της πρωτοβουλίας».    

Η δράση πραγματοποιείται με τη στήριξη της διοργάνωσης ‘Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου’ του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της ActionAid Ηellas, σε συνεργασία με τη Melissa Network of Migrant Women, το Myrtillo cafe και την Almasar υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Ιούνιο 2018 με γεύσεις από το Αφγανιστάν. Τώρα, το Bahar Project μάς καλεί να γνωρίσουμε καλύτερα δύο κοινότητες με πολυάριθμη και πλούσια παρουσία στην πόλη μας, τη νιγηριανή και την ουκρανική. Μαγείρισσες από τη Νιγηρία, την Ουκρανία αλλά και την Ελλάδα θα ετοιμάσουν αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα. Όσοι βρεθούμε εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε – ο καθένας στη δική του γλώσσα – τα μυστικά των συνταγών: από τα υλικά, την προετοιμασία και την παρασκευή έως το σερβίρισμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα ακολουθήσει γιορτή με χορό σε παραδοσιακούς ρυθμούς ενώ ακριβώς δίπλα η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) θα πραγματοποιήσει παράλληλη δράση για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών*.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην ενότητα «Η μεγάλη γιορτή της ανάγνωσης» της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου που συνδυάζει το βιβλίο με δημιουργία, γιορτές, δράσεις, εκδηλώσεις, ακόμα και γαστρονομία σε κάθε γωνιά της πόλης.

Με την ολοκλήρωση των τριών συνολικά δράσεων του Bahar, θα εκδοθεί ένα μικρό βιβλίο με τις συνταγές συνοδευόμενες από τις ιστορίες όσων μαγείρεψαν, το οποίο θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και άλλο υλικό από τις δράσεις.

* Παράλληλη δράση για παιδιά: Ιστορίες στη Βιβλιοθήκη – Ανακαλύπτουμε τη βιβλιοθήκη και τη γεμίζουμε με τις ιστορίες μας. Χώρος διεξαγωγής: Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του

Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, Ώρα: 18:00 – 18: 45 για παιδιά 5 έως 8 ετών και 19:00 – 19:45 για παιδιά 9 έως 12 ετών. (Χωρίς εγγραφή. Κάθε γκρουπ θα δεχτεί μέχρι 30 παιδιά).

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) λειτουργεί με Ιδρυτικό Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με τον συντονισμό του Athens Partnership.

Το Myrtillo cafe – πολυχώρος αποτελεί μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Ειδικού Σκοπού που εργοδοτεί άτομα με αναπηρία. Πληροφορίες και οδηγίες για το χώρο: https://goo.gl/EPsTzV

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *