back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βόμβα στον ΣΚΑΪ – Τι εξετάζει η αντιτρομοκρατική

Διαβάστε επίσης

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αντιτρομοκρατική, για τον εντοπισμό των δραστών της βομβιστικής επίθεσης, τα ξημερώματα, στον ΣΚΑΪ.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας βρίσκεται το όχημα που βρέθηκε καμένο στην οδό Ανθίου στα Πετράλωνα. Πρόκειται για ένα κλεμμένο Opel με πλαστές πινακίδες το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά και εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι βομβιστές.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας υπολογίζουν ότι ένα δεύτερο όχημα υποστήριζε την ομάδα κρούσης, η οποία επέβαινε στο Opel μαύρου χρώματος που εντοπίστηκε πυρπολημένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ένα δεύτερο όχημα που μοιάζει με το μαύρο Opel, καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας να κινείται προς τον Πειραιά λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Οι αξιωματικοί χαρακτηρίζουν “σοβαρό” το τρομοκρατικό χτύπημα. Τόσο τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού όσο και οι κινήσεις των τρομοκρατών, δείχνουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο την κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Όλα δείχνουν επίσης ότι είχαν παρακολουθήσει την περιοχή επί ημέρες, οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες, τοποθετώντας μάλιστα τον εκρηκτικό μηχανισμό με τέτοιο τρόπο ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί κυρίως προς το κτίριο του ΣΚΑΪ.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας όχι μόνο κατά τις ώρες πριν και μετά την βομβιστική επίθεση αλλά και αρκετές ημέρες πριν.

Επίσης εξετάζεται το στίγμα από το κινητό τηλέφωνο που έγιναν τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα με εμφανή τον αριθμό. Η πρώτη εικόνα που έχουν στην αντιτρομοκρατική είναι ότι οι κλήσεις έγιναν από το κέντρο της Αθήνας.

Η αντιτρομοκρατική ανάμεσα στους υπόπτους εξετάζει και τα δύο πρόσωπα που απεικονίζονται σε πλαστές ταυτότητες που είχαν βρεθεί σε παλαιότερες έρευνες και θεωρούνται ενεργά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων με τα κωδικά ονόματα ξανθός και σγουρομάλλης.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα