back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: 5 τόνοι βιοαπόβλητων συλλέγονται καθημερινά στις λαϊκές αγορές

Διαβάστε επίσης

Περίπου πέντε τόνους βιοαποβλήτων, σε ημερήσια βάση, συλλέγει και στέλνει για κομποστοποίηση ο δήμος Αθηναίων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τις 20 μεγαλύτερες λαϊκές αγορές της πρωτεύουσας, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τη διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, η διαδικασία κομποστοποίησης θα επεκταθεί σε όλες σχεδόν τις λαϊκές αγορές.

Για καθημερινή και σκληρή μάχη για την καθαριότητα στην πόλη «με επιτυχίες και αστοχίες», έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Αναπροσαρμόζουμε συνεχώς την τακτική μας, για να αντιμετωπίσουμε τις νέες συνθήκες, που δυστυχώς επιβαρύνονται και από την αδιαφορία πολλών συμπολιτών μας», πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τον δήμο για την εφαρμογή αποτελεσματικών λύσεων που, όπως είπε, «εξοικονομούν πόρους, προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την εικόνα της πόλης μας. Η κομποστοποίηση προϊόντων των λαϊκών αγορών -που αλλιώς θα πήγαιναν στη χωματερή- είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Σημειώνεται ότι, ο δήμος Αθηναίων, με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων, έθεσε σε πλήρη εφαρμογή τη σύγχρονη και αποτελεσματική διαδικασία κομποστοποίησης απορριμμάτων, σύμφωνα και με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) που προωθεί τον διαχωρισμό στην πηγή και την εναρμόνιση με την οδηγία πλαίσιο 2008/98/ΕΚ.

Και καφέ κάδοι

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διαχείρισης Απορριμμάτων Γιώργο Μπρούλια, η διεύθυνση Καθαριότητας-Ανακύκλωσης του δήμου προγραμματίζει να ξεκινήσει και την αποκομιδή οργανικών υπολειμμάτων για κομποστοποίηση από τους μεγαλύτερους παραγωγούς.

Όπως είπε, το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει μόλις παραληφθούν οι καφέ κάδοι και θα αφορά, σε πρώτη φάση, όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, τις αλυσίδες super market, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τη λαχαναγορά και τα μεγάλα οπωροπωλεία.

Εκτιμάται, ότι, ημερησίως θα συλλέγονται 30 τόνοι οργανικών υπολειμμάτων, ενώ όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή στις κατηγορίες παραγωγής οργανικών υπολειμμάτων, η εκτιμώμενη ποσότητα μαζί με τις λαϊκές θα ανέλθει στους 60 ημερησίως.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα