back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 120.000 ευρώ ο Μ. Σάλλας

Διαβάστε επίσης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καταβολή εγγυοδοσίας 120.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος απολογήθηκε για το αδίκημα της απιστίας.

Οι δικαστικές αρχές έχουν σχηματίσει δύο δικογραφίες που αφορούν το αδίκημα της απιστίας και συνδέονται με αγοραπωλησίες πέντε ακινήτων οι οποίες φέρονται να έγιναν από την Τράπεζα το 2006, σε υψηλότερες τιμές από την πραγματική τους αξία, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η Πειραιώς με περίπου 4 εκ. ευρώ. Η δεύτερη δικογραφία αφορά αγορές από την Τράπεζα μετοχών εταιρειών που σχετίζονται με τα ακίνητα αυτά, το 2008, προκαλώντας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ζημία ύψους 6 εκ. ευρώ.

Ο κ. Σάλλας απολογούμενο αρνήθηκε όλα όσα του αποδίδονται και τον έφεραν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη , υποστηρίζοντας πως τα επίμαχα ακίνητα χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για να στεγαστούν υποκαταστήματα της Τράπεζας. Για το λόγο αυτό ο κ. Σάλλας υποστηρίζει πως ουδεμία ζημία προκλήθηκε στην Τράπεζα, προσκομίζοντας και σημερινή βεβαίωση με την οποία η Πειραιώς βεβαιώνει πως δεν ζημιώθηκε.

Εκτός από τον κ. Σάλλα, και στις δύο δικογραφίες εμπλέκονται συνολικά άλλα 25 άτομα. Όλοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα