back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η απόφαση του Υπ. Οικονομικών για το έκτακτο επίδομα θέρμανσης

Διαβάστε επίσης

Επιπλέον επίδομα θέρμανσης 12 εκατομμυρίων ευρώ για τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 στους δικαιούχους της Α΄ κλιματικής ζώνης της χώρα προβλέπει υπουργική απόφαση που υπεγράφη το μεσημέρι της Τετάρτης. Περιλαμβάνονται και οι κάτοικοι των ορεινών Δήμων της Β΄ κλιματικής ζώνης. Ακόμη προβλέπεται ότι για τους δικαιούχους το ποσό της επιδότησης αυξάνεται στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, ενώ στις υπόλοιπες ζώνες παραμένει 0,125 ευρώ ανά λίτρο.
Το επιπλέον έκτακτο επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για δικαιούχους επιδότησης στους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας. Για τους δικαιούχους των συγκεκριμένων νομών προβλέπεται αύξηση του ποσού της επιδότησης από 0,125 ευρώ το λίτρο σε 0,25 ευρώ το λίτρο.

Με απόφαση των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Χουλιαράκη και Κατερίνας Παπανάτσιου, το ποσό που θα διατεθεί υπολογίζεται συνολικά σε 12 εκατ. ευρώ.
Για την καταβολή του επιδόματος, τα νοικοκυριά δεν θα υποβάλλουν νέες αιτήσεις καθώς τις επόμενες ημέρες θα γίνει νέα εκκαθάριση για τους περσινούς δικαιούχους και τα χρηματικά ποσά που θα προκύψουν, θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Στην απόφαση ορίζεται ότι το έξτρα επίδομα θέρμανσης χορηγείται λόγω της ανάγκης συγκεκριμένων κατηγοριών καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (Diesel).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα