back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση εκπαιδευτικών με τον Κ.Γαβρόγλου για τις προσλήψεις

Διαβάστε επίσης

Αντιπαράθεση μεταξύ εκπαιδευτικών και του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου εν όψει του σχεδίου για τις προσλήψεις και το σύστημα μοριοδότησης για τον διορισμό τους.

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να παραστούν στην σημερινή συνάντηση με τον υπουργό ενώ καλούν  τα μέλη τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου προσκάλεσε σε συνάντηση τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ προκειμένου να  ενημερώσει για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με το σύστημα των διορισμών των εκπαιδευτικών.

Η συνάντηση είχε ορισθεί να πραγματοποιηθεί σε αίθουσα της Βουλής σήμερα Πέμπτη και ώρα 9.30.

Για εμπαιγμό των εκπαιδευτικών και απαξιωτική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεών τους καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με ανακοίνωσή της τον υπουργό Παιδείας, απορρίπτοντας την πρότασή του να συναντηθούν στη Βουλή προκειμένου να τους ενημερώσει για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με το σύστημα των διορισμών των εκπαιδευτικών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αθήνα 9.84 με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Θανάση Κικινή κατέστησε σαφές ότι τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί θα δώσουν απευθείας ραντεβού στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Από πλευράς ΟΛΜΕ επίσης, έγινε γνωστό, ότι δεν παρίσταται στην συνάντηση με τον υπουργό στη Βουλή , αλλά επιζητά να συναντηθεί με τον κ. Γαβρόγλου το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας ,όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση εκπαιδευτικών.

Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει απο 11 έως 2 μμ η ΟΛΜΕ.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών αναφέρουν ότι “η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου”.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα των διορισμών εκπαιδευτικών -ανεξαρτήτως της πραγματοποίησης ή μη της συνάντησης με τις ομοσπονδίες- αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα από το Υπουργείο μέσα στην ημέρα

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την υλοποίηση του τριετούς προγράμματος 15.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, ήταν το κύριο θέμα της εισήγησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση χθεσινή του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την εκπαίδευση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές προβλέπει ότι το 2019 θα προσληφθούν 4.500 εκπαιδευτικοί στην ειδική αγωγή και 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν το 2020 και άλλοι τόσοι το 2021, ούτως ώστε να καλυφθούν συνολικά οι ανάγκες των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα