back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η γειτονιά μου, ο Βοτανικός & το Μεταξουργείο

Διαβάστε επίσης

Το συνΑθηνά φέρνει το πρόγραμμα Curing the Limbo στις γειτονιές της Αθήνας με στόχο την ένταξη των προσφύγων σε αυτές και διοργανώνει την εκδήλωση “Η γειτονιά μου, ο Βοτανικός & το Μεταξουργείο” στην οδό Κασσάνδρας 20.

Από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, τα μέλη του συνΑθηνά, φορείς, συλλογικότητες και κάτοικοι συνομιλούν προκειμένου να σχεδιαστούν δράσεις οι οποίες, στο πλαίσιο του προγράμματος Curing the Limbo, θα ενεργοποιούν τους πρόσφυγες διοργανώνοντας μαθήματα Ελληνικών και Αγγλικών, δημιουργικής έκφρασης και τεχνολογιών. Παράλληλα, υπάρχουν και ψησταριές barbeque στις οποίες θα υπάρχει φυσικά φαγητό για όλον τον κόσμο που έχει  παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Στις 6 θα προβληθούν και ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες περιλαμβάνουν ιστορίες ανθρώπων και χώρων από την περιοχή του Μεταξουργείου, επιλεγμένα ντοκιμαντέρ που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστήριων ιστοριών του Caravan Project και έλαβαν χώρα στην πλατεία Αυδή τον Οκτώβρη του 2016.

Ο Αθήνα 984 βρέθηκε στην εκδήλωση και συνομίλησε με τον Χρήστο Καρά, ο οποίος είναι μέλος του συνΑθηνά, και τόνισε πως “αυτό που κάνουμε είναι να συγκεντρώνουμε φορείς, ενεργούς κατοίκους της περιοχής έτσι ώστε οι ίδιοι να καταθέσουν τις ανάγκες της γειτονιάς τους και μέσα από έναν διάλογο να οδηγηθούμε σε ιδέες και λύσεις προκειμένου να σχεδιάσουμε δράσεις ενταξιακού χαρακτήρα οι οποίες θα εμπλέκουν αναγνωρισμένους πρόσφυγες”.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι δράσεις θα ωφελούν την ίδια την πόλη και στη συγκεκριμένη εκδήλωση, έχει ξεκινήσει διάλογος  μεταξύ συλλογικοτήτων, ομάδων και κατοίκων που συμμετέχουν δυναμικά στα δρώμενα της περιοχής, τρώγοντας ταυτόχρονα barbeque προκειμένου να δοθεί ένας διαφορετικός τόνος στη συζήτηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα