back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

“Λευκή” Πρωτοχρονιά προβλέπει ο Τάσος Αρνιακός

Διαβάστε επίσης

Μέχρι τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, αλλά την Πρωτοχρονιά φαίνεται ότι, ο χειμώνας επιστρέφει και η πρώτη ημέρα του χρόνου θα είναι λευκή στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Aναφορικά με τις καιρικές προγνώσεις των επόμενων ημερών ο κ. Αρνιακός, μιλώντας στην εκπομπή «Radio City» και στην Έλενα Χατζηιωάννου, ανέφερε ότι από αύριο Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, περιμένουμε καλύτερο καιρό με περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας και τη θερμοκρασία στους 14- 15 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τον υδράργυρο να φτάνει τους 16 και τους 17 βαθμούς.

“Για όσους μείνουν στην Αθήνα ο καιρός την παραμονή των Χριστουγέννων θα είναι καλός”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρνιακός και πρόσθεσε: «Περιμένουμε ομίχλες και αρκετές ώρες ήλιο. Όσον αφορά στα Χριστούγεννα περιμένουμε επίσης καλό καιρό, αλλά από το μεσημέρι και μετά φαίνεται ότι, χαλάει από τα βόρεια με βροχές στα πεδινά και χιόνια -κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας».

Το σκηνικό του καιρού όμως θα αλλάξει με στροφή προς έναν καθαρά χειμωνιάτικο καιρό, που σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, «θα συνεχιστεί και θα ενταθεί τις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς».

Με πληρότητα 100% τα ξενοδοχεία την Πρωτοχρονιά

Ικανοποιητική χαρακτηρίζουν οι ξενοδόχοι την πληρότητα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, η οποία σύμφωνα με τον κ. Γρηγόρη Τάσιο πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, αγγίζει το 80% με 85%.

Όμως για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς η πληρότητα είναι στο 100% σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, όσοι επιθυμούν να εκδράμουν για τα Θεοφάνεια, ο κ. Τάσιος μιλώντας στην ίδια εκπομπή, επεσήμανε πως υπάρχει χρόνος για να κάνει κάποιος κράτηση.

Για το κόστος, ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ανέφερε ότι, «γίνεται μια προσπάθεια από τους συναδέλφους να έχουν καλές τιμές, παρά το δυσβάσταχτο κόστος που έχει συνολικά το επιχειρείν στη χώρα».

Για παράδειγμα, το δίκλινο με πρωινό ξεκινά από 80 ευρώ, ανάλογα τον τύπο ξενοδοχείου ή την κατηγορία και άλλα.

«Εμείς λέμε στον κόσμο ότι αν δεν βρίσκουν καταλύματα μπορούν να επιλέξουν και τις ενδιάμεσες περιόδους των διακοπών για να βρουν ελκυστικότερες τιμές», κατέληξε.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα