back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σταθεροποιούνται δημοσκοπικά Μακρόν και Φιλίπ

Διαβάστε επίσης

Για πρώτη φορά μετά από καιρό, φαίνεται να σταματάει η δημοσκοπική αιμορραγία του Εμανουέλ Μακρόν και του Εντουάρ Φιλίπ, ενώ τα “κίτρινα γιλέκα” ετοιμάζονται για την έκτη πράξη διαδηλώσεων το Σάββατο.

Μετά από έξι συνεχόμενους μήνες πτώσης, ο Εμανουέλ Μακρόν κερδίζει μία μονάδα σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας BVA για την εφημερίδα La Tribune και τον σταθμό RTL. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά το διάγγελμα του προέδρου όπου ανακοίνωσε δέσμη μέτρων ως απάντηση στο κίνημα των “κίτρινων γιλέκων”. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 27% των Γάλλων δηλώνει ότι έχει καλή γνώμη για τον Μακρόν.

Το ποσοστό του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ παραμένει σταθερό και εξακολουθεί έτσι να συγκεντρώνει το 30% των θετικών απόψεων.

Στηρίζουν τα “κίτρινα γιλέκα”

Στο μεταξύ, άλλη έρευνα της εταιρίας Elabe για τον σταθμό BFMTV, δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων (70%) εξακολουθεί να στηρίζει το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” που ετοιμάζεται για την έκτη πράξη των διαδηλώσεων το Σάββατο.

Μπορεί το ποσοστό αυτό να είναι μειωμένο κατά 3 μονάδες, ωστόσο παραμένει πολύ ψηλά, υπογραμμίζοντας την αποδοχή των διαδηλώσεων από την κοινωνία, παρά τις εξαγγελίες Μακρόν.

Περίπου ένας στους δύο Γάλλους (54%) επιθυμεί να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ενώ μόνο το 22% δηλώνει εντελώς αντίθετο με τα “κίτρινα γιλέκα”.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα