back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλή: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την πληθώρα τροπολογιών – Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Την συνέχιση της συζήτησης και την Παρασκευή επί του νομοσχεδίου για τη Μεταναστευτική Πολιτική αποφάσισε η Βουλή, μετά από παρέμβαση του Προέδρου του Σώματος, Νίκου Βούτση.

Αφορμή στάθηκαν οι έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την πληθώρα υπουργικών τροπολογιών, οι οποίες ξεπέρασαν τις 20.

Για “πλυντήριο αδιαφάνειας” και “φωτογραφικών ρυθμίσεων” έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μεταξύ των τροπολογιών που κατατέθηκαν, παράταση για την κατάθεσή του πόθεν έσχες μέχρι 31 Μαρτίου του 2019, παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για ένα έτος, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019, και αύξηση του ορίου αυτοματοποιημένης ρύθμισης από 50.000 σε 300.000 ευρώ.

Στις 18.2.2019 αντί για τις 4.1.2019 θα ξεκινήσει η υποβολή Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και θα ολοκληρωθεί στις 31.3.2019, σύμφωνα με βουλευτική τροπολογία που δήλωσε ότι κάνει αποδεκτή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Εν τω μεταξύ, μέχρι το τέλος του χρόνου θα κατατεθεί στη Βουλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για παράταση των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη – Σταθάκη, όπως ενημέρωσε το Σώμα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης, εξήγησε ότι η παράταση δίνεται προκειμένου να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

 

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα