back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απόψε η ψήφιση του νομοσχεδίου για την χρηματοδότηση του τείχους ΗΠΑ-Μεξικού

Διαβάστε επίσης

Η Γερουσία των ΗΠΑ ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα την ψηφοφορία σχετικά με το εάν θα εγκρίνει νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία περιλαμβάνει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια για το τείχος κατά μήκος των νότιων συνόρων με το Μεξικό, πρόταση που έχει υποστηριχθεί σθεναρά από τον πρόεδρο Τραμπ.

Η Γερουσία χρειάζεται μια απλή πλειοψηφία των παρόντων για να επιτρέψει στον προτεινόμενο νόμο να προχωρήσει. Μια ξεχωριστή ψηφοφορία για το αν θα εγκριθεί το ίδιο το νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί απόψε (Παρασκευή) και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το πρωί της Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με το ενδεχόμενο μιας μακράς παράλυσης των αμερικανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το λεγόμενο «shutdown», εάν οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου αρνηθούν να χρηματοδοτήσουν το συνοριακό τείχος με το Μεξικό, λίγες μόλις ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για τον προϋπολογισμό.

Η καταληκτική ημερομηνία είναι απόψε τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στην Ουάσιγκτον (Σάββατο 07.00 ώρα Ελλάδας). Σε περίπτωση απουσίας συμβιβασμού μεταξύ των δύο σωμάτων του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου επί του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για το έτος 2019, ορισμένες υπηρεσίες ενδεχομένως θα χρειαστεί να κλείσουν και οι υπάλληλοί τους να βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επέμεινε ότι η χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα περιλαμβάνεται σε αυτόν τον προϋπολογισμό.

 

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα