back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Μαθήματα Ελληνικών και Συμβουλευτική Εργασίας σε πρόσφυγες και μετανάστες

Διαβάστε επίσης

Ευκαιρία να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να εξοικειωθούν με την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό δίνει ο δήμος Αθηναίων σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Πρόκειται για μαθήματα που ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2019 στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του δήμου Αθηναίων, ενώ ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες θα μπορούν να παρακολουθούν και μαθήματα πληροφορικής ή επαγγελματική συμβουλευτική για την πρόσβασή τους στην εργασία.

Οι δράσεις έχουν σκοπό την κοινωνική ένταξη και πραγματοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου – ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τις υπηρεσίες που επιθυμούν στα γραφεία του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, (Μαιζώνος 45, στο ισόγειο) τις καθημερινές από τις 09.00 έως τις 17.00.

«Όπως διαχειριστήκαμε με υπευθυνότητα την κορύφωση του προσφυγικού ζητήματος, έτσι και τώρα, δίνουμε στους ανθρώπους αυτούς την ευκαιρία να μάθουν τη γλώσσα μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, να γνωρίσουν καλύτερα εμάς και τη χώρα στην οποία ζουν» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και υπογράμμισε: «Πρωτοστατούμε και στις πολιτικές ένταξης. Έτσι διασφαλίζουμε τη σωστή λειτουργία της Αθήνας, έτσι αντιλαμβανόμαστε τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς μας υποχρεώσεις».

«Ο δήμος Αθηναίων υιοθέτησε πρώτος σύγχρονες πρακτικές κοινωνικής ένταξης μεταναστών και προσφύγων. Οι δράσεις των ΚΕΜ δίνουν έμφαση στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ενώ για πρώτη φορά η πρόσβαση στην αγορά εργασίας μπαίνει ως προτεραιότητα για την ένταξη», τόνισε ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων, κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Το ΚΕΜ, τμήμα των Κέντρων Κοινότητας, οργανώνει τις ακόλουθες δράσεις κοινωνικής ένταξης για ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες:

· κύκλοι μαθημάτων ελληνικής γλώσσας (Α1),

· κύκλοι μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού για τις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας (Α2),

· κύκλοι μαθημάτων πληροφορικής για τις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης των βασικών δεξιοτήτων χειρισμού Η/Υ (Windows, Word, Excel και Internet),

· εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής για την προώθηση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Επικοινωνία:
Email: [email protected]
Γλώσσες εξυπηρέτησης:
Ελληνικά, Αγγλικά. Τετάρτες: Γαλλικά. Παρέχεται διερμηνεία από τη «Σύναψη» σε αραβικά και φαρσί, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα