back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ρικ Πιτίνο είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού

Διαβάστε επίσης

Ο Αμερικανός Ρικ Πιτίνο συμφώνησε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, στη θέση του Τσάβι Πασκουάλ.

Oι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έγιναν ταχύτατα, υπήρξε συμφωνία και ο Πιτίνο αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι.

Ο 66χρονος σήμερα Πιτίνο έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα NCAA με το Κεντάκι (1996) και το Λούιβιλ (2013). Θεωρείται από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές του κολλεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ. Δοκίμασε και τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ ως προπονητής των Νιου Γιορκ Νικς (1987-1989) και Σέλτικς (1997-2001), αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Πιτίνο είναι από το 2013 μέλος στο διάσημο Basketball Hall Of Fame του Σπρίνγκφιλντ.

Τα σκάνδαλα

Πάντως το όνομά του έχει ακουστεί και για αρνητικούς λόγους, καθώς έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα που έχουν να κάνουν με δωροδοκίες παικτών μέχρι και εκβιασμούς. Ο Πιτίνο κατηγορείται ότι δέχθηκε ένα υψηλό χρηματικό ποσό ώστε να πείσει έναν παίκτη του στο κολέγιο να υπογράψει συμβόλαιο με συγκεκριμένη εταιρεία αθλητικών ειδών.

Ανάμεσα στα σκάνδαλα στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει, υπάρχει και μια περίπτωση απόπειρας εκβιασμού του. Τον Απρίλιο του 2009, η σύζυγος του φροντιστή της ομάδας μπάσκετ του Πανεπιστημίου Λούιβιλ τον εκβίασε, για να περάσουν λίγοι μήνες και να παραδεχθεί ο 57χρονος τότε τεχνικός ότι όντως είχε σεξουαλικές επαφές μαζί της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα