back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος είναι το πρόσωπο που θα διεκδικήσει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ το δημαρχιακό θώκο της Αθήνας, καθώς εντός της ημέρας σε ειδική συνεδρίαση της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» αναμένεται και η τυπική ανακήρυξη της υποψηφιότητας του. Η σχετική ανακοίνωση θα γίνει αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο είναι υποψήφιος διδάκτορας. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Το 2002 έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και από το 2010 ως το 2013 διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου.Στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ανέλαβε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα