back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψηφίστηκαν τα μέτρα Μακρόν για “κίτρινα γιλέκα”

Διαβάστε επίσης

Νόμος του κράτους είναι πλέον η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο διάγγελμά του για να απαντήσει στις διεκδικήσεις των κίτρινων γιλέκων. Εχθές ψηφίστηκαν και από την Γερουσία.

Μετά την γαλλική Εθνοσυνέλευση που ψήφισε προχθές τα μέτρα, ήρθε και η σειρά της Γερουσίας να υιοθετήσει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μακρόν στο διάγγελμά του στις 10 Δεκεμβρίου. Έτσι, από 1η Ιανουαρίου αναμένεται να ισχύσει το αφορολόγητο των υπερωριών, η κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης για τους χαμηλοσυνταξιούχων και η αύξηση κατά 100 ευρώ του κατώτατου μισθού.

Η υπουργός Εργασίας Μιριέλ Πενικό χαιρέτισε το “αίσθημα ευθύνης” των γερουσιαστών που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την δεξιά. Αποχή από την ψηφοφορία επέλεξαν να κάνουν οι γερουσιαστές του Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Δέκατος νεκρός

36χρονος οδηγός έχασε τη ζωή του τη νύχτα στο Περπινιάν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των “κίτρινων γιλέκων” σε δέκα. Το ατύχημα σημειώθηκε σε παρακαμπτήρια οδό που είχαν αποκλείσει διαδηλωτές. Αρκετά αυτοκίνητα είχαν σταματήσει, αφού τα “κίτρινα γιλέκα” δεν τους επέτρεπαν να συνεχίσουν την πορεία τους και ο οδηγός έπεσε πάνω σε σταματημένο φορτηγό. Παρά τις προσπάθειες όσων έσπευσαν να τον βοηθήσουν, υπέκυψε στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα