back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τάρτα με μανιτάρια

Διαβάστε επίσης

Υπέροχη τάρτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα ένα γεύμα η δείπνο, αλλά μπορεί και να σταθεί σαν πρώτο σε τραπέζι.

Θα χρειαστούμε μισό κιλό μανιτάρια λευκά, δύο πράσα, θυμάρι ξερό, λίγο λάδι, ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, αλατοπίπερο, τρία αυγά, δύο φλυτζάνια κίτρινο μαλακό τυρί, ένα κύβο λαχανικών ζελέ και ένα φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Για την ζύμη θα χρειαστούμε, ενάμιση φλυτζάνι καλαμποκάλευρο και άλλο τόσο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ένα φλυτζάνι χλιαρό γάλα, ένα κρασοπότηρο λάδι, λίγο χλιαρό νερό, ένα κουταλάκι μπέκιν, αλατοπίπερο.

Ζυμώνουμε καλά την ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Αν δεν έχετε χρόνο η δεν το έχετε με τις ζύμες, πάρτε φύλλο κουρού έτοιμο.

Τώρα, σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά με το λάδι και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε κι αυτά μαζί με τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν από νερά τους, ρίχνουμε και το θυμάρι.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά, με το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε και λίγο αλεύρι για να σφίξει ο χυλός μας.

Μετά, παίρνουμε την ζύμη που μας περίμενε και την στρώνουμε σε μια ταρτιέρα λαδωμένη και την πατάμε με το χέρι μας ανασηκώνοντάς την και στα πλαϊνά.

Τώρα, μέσα στην λεκάνη με τον χυλό ρίχνουμε και ότι έχουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε επίσης το μισό τριμμένο τυρί και το άλλο μισό στο τελείωμα της τάρτας για να γίνει και η κρούστα.

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, για μια ώρα περίπου μέχρι να πάρει το ωραίο καστανόξανθο χρώμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα