back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ισχυρές πιέσεις στο Χ.Α – Νέα ιστορικά χαμηλά για τον τραπεζικό δείκτη

Διαβάστε επίσης

Έντονες πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στην ελληνική χρηματαγορά με το αρνητικό κλίμα στις διεθνής αγορές να επηρεάζει έντονα το Χρηματιστήριο Αθηνών,  που υποχώρησε για έβδομη κατά σειρά ημέρα, με μηδαμινό τζίρο, απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος και ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Οι εξελίξεις, τόσο στη διεθνή όσο κια στην εγχώρια αγορά,  προκελούν έντονες ανησυχίες στην Αθήνα, καθώς η εξομάλυνση της κατάστασης και η βελτίωση του κλίματος αποτελούν προϋπόθεση για τη σχεδιαζόμενη επιστροφή της χώρας στις αγορές με ομολογιακές εκδόσεις.

Ειδικότερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε πτώση 1,77% διολισθαίνοντας στις 597,83 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε μόλις στα 24,68 εκατ. ευρώ.

Ισχυρές ήταν οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί 5,4% και ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχει χάσει το ήμισυ περίπου της αξίας του. Η Alpha Bank υποχώρησε κατά 7,1%, η Εθνική Τράπεζα  κατά 5,1%, η Eurobank κατά 3,3% και η Τράπεζα Πειραιώς κατά 2,9%. Στον αντίποδα, κέρδη 3% εμφάνισε η Attica Bank.

Απώλειες 1,6% εμφάνισε και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα