back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την «τυφλή» βομβιστική επίθεση στο Κολωνάκι

Διαβάστε επίσης

Ομάδα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που επιχειρεί να αναβαθμιστεί σε τρομοκρατική οργάνωση «βλέπει» η αστυνομία πίσω από την βομβιστική επίθεση στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, ενώ προβληματίζει ιδιαιτέρως το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Την επίθεση καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αφήνουν αιχμές κατά της κυβέρνησης και την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, να συστήνει αυτοσυγκράτηση.

«Η επίθεση σε κάθε χώρο λατρείας είναι μια επίθεση απέναντι στους θρησκευόμενους πολίτες, αλλά και απέναντι στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, που κατοχυρώνει τη θρησκευτική ελευθερία. Η παρουσία μας εδώ ως κυβέρνηση είναι για να καταδικάσουμε τέτοιου είδους ενέργειες με τον πιο απόλυτο τρόπο και, προφανώς, να ευχηθούμε στους τραυματίες να ξεπεράσουν αυτή τη δοκιμασία που έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια της τέλεσης των καθηκόντων τους» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος επισκέφθηκε τον σημείο της επίθεσης και ενημερώθηκε για το συμβάν από τον εφημέριο του ναού.

Για μια «αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι αναμένει από τις έρευνες των αρμόδιων αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες. “Οι βομβιστικές επιθέσεις και στον ΣΚΑΪ και σήμερα, ούτε θα μας τρομοκρατήσουν, ούτε μπορούν να απειλήσουν τη δημοκρατική τάξη της χώρας”, δήλωσε -στον Αθήνα 9.84 – ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Την επίθεση καταδίκασαν και οι ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντας την «απεχθή και άθλια ενέργεια», από την οποία «ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα». «Κάθε πράξη βίας, από όπου και αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα και πρέπει να μας βρίσκει όλους σε ενιαίο μέτωπο απέναντί της. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό και στον νεωκόρο της εκκλησίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ανάγκη να υπάρξει μηδενική ανοχή στη βία επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα.

«Μια βόμβα έξω από εκκλησία σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών», τόνισε προσθέτοντας πως «είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Υπάρχει ζήτημα ασφαλείας στη χώρα» ανέφερε -μέσω twitter, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, και κάλεσε την κυβέρηση να αναλάβει τις ευθύνες της.


«Η κυβέρνηση ας πάψει να είναι έρμαιο των ιδεοληψιών της και ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της» ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής. «Τα αλλεπάλληλα διαφορετικά περιστατικά, καταδεικνύουν το πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα», ανέφερε η υπεύθυνη Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

“Πλήρη διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης, που θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες”, ζήτησε το ΚΚΕ.

Για αδίστακτους βομβιστές, που καταφεύγουν σε μια εγκληματική πράξη δειλίας, κάνει λόγο το Ποτάμι.

Η Ένωση Κεντρώων εξέφρασε την έντονη ανησυχία της, κάνοντας λόγο για έξαρση της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους θυλάκους πολιτικής βίας, που εξακολουθούν να αμαυρώνουν την εικόνα της πρωτεύουσας και να πλήττουν το θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια. Όσο οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί τρομοκρατικών επιθέσεων παραμένουν ασύλληπτοι και δεν λογοδοτούν στη δικαιοσύνη, τόσο οι λίγοι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες εκφοβισμού των πολλών» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για την επίθεση και την αμέριστη συμπαράστασή του στους δυο τραυματίες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα