back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λαζάνια με ντομάτα της Ανθής…

Διαβάστε επίσης

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε για αυτήν την υπέρχοχη συνταγή με τα λαζάνια.

Λοιπόν, θα χρειαστούμε δυο κονσέρβες ντομάτα κονκασέ, 450gr κρέμα γάλακτος, κασέρι μαλακό και φυσικά ένα πακέτο λαζάνια!!

Για πάμε να το φτιάξουμε τώρα…

Με λίγο λάδι στην κατσαρόλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ένα κύβο λαχανικών, βράζουμε την ντομάτα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με την σάλτσα ντομάτας και έτσι δεν βάζω μόνη της την κρέμα στο τέλος, είναι πολύ καλύτερο από το να μπει η κρέμα γάλακτος μόνη.

Τρίβουμε το κασέρι από τον χοντρό τρίφτη να το έχουμε έτοιμο.

Βράζουμε τα λαζάνια 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με κρύο νερό ξεχωρίζοντας τα αν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.

Σ ένα πυρέξ στρώνουμε το 1/3 από τα λαζάνια, αραιά και εντελώς ξεκολλημένα μεταξύ τους, 1/3 από την σάλτσα και 1/3 από το τυρί!
Επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές και τελειώνουμε με λίγο τυρί ακόμα.

Ανάλογα με τον φούρνο, ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160 βαθμούς η για μισή ώρα σε δυνατό φούρνο 180 βαθμούς!!!

Αυτό που θέλει προσοχή στο ψήσιμο είναι να μην στεγνώσει το φαγητό μας.

Συνοδεύεται από σαλάτα εποχής κι ένα ποτήρι κρασί, εγώ προτιμώ το λευκό με αυτά τα λαζάνια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα