back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: «Τον Οκτώβριο ψάχνω για ημερομηνία εκλογών»

Διαβάστε επίσης

«Τον Οκτώβριο ψάχνω για ημερομηνία εκλογών», δήλωσε στους δημοσιογράφους χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εορταστική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, προσδιορίζοντας τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ότι η ψηφοφορία στη Βουλή θα γίνει «στην ώρα της», αν και, όπως είπε, δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν αυτό γίνει πριν από τον Μάρτιο.

Πρόσθεσε ότι η κύρωση της Συμφωνίας και το Πρωτόκολλο Εισδοχής θα έχουν διαφορά λίγων ημερών για τεχνικούς λόγους.
Σχετικά με τη στάση του Πάνου Καμμένου ανέφερε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «δεν ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ότι η χώρα τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί εκ νέου οικονομική στήριξη, απάντησε: «Χρόνια πολλά».

Σχετικά με το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο αντί του Ιανουαρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Έλληνες και ξένοι ψαράδες που με αυτοθυσία έπεσαν στη θάλασσα για να περισυλλέξουν όσους είχαν πέσει στο νερό, κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Σε τρεις από τους αλλοδαπούς ψαράδες θα απονεμηθεί η ελληνική υπηκοότητα, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα