back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Από το πρωί στην εφορία για κατάθεση πινακίδων

Διαβάστε επίσης

Ομαλά διεξάγεται από το πρωί στην Δ ΔΟΥ Αθηνών, στην οδό Κωλλέτη, στα Εξάρχεια, η διαδικασία για την κατάθεση πινακίδων ΙΧ από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα για όσους έχουν αποφασίσει να θέσουν το όχημά τους σε καθεστώς «ακινησίας».

Στον δεύτερο όροφο της εφορίας έχουν σπεύσει από το πρωί ιδιοκτήτες οχημάτων χωρίς ωστόσο να σχηματίζονται ουρές. ‘Οπως είπαν στον “Αθήνα 9.84” υπάλληλοι της εφορίας, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν που παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και οι οδηγοί-ιδιοκτήτες ΙΧ , έσπευσαν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.  Σε γενικές γραμμές στην Δ ΔΟΥ Αθηνών η κίνηση για την κατάθεση πινακίδων κυμαίνεται στα περυσινά περίπου επίπεδα.

Σημειώνεται ότι οι εφορίες σήμερα λόγω ημιαργίας θα μείνουν ανοικτές για το κοινό μέχρι στις 12:30 το μεσημέρι. Παράλληλα, η εφορία με ανακοινώσεις θυροκολημενες εντός και εκτός του κτιρίου, ενημερώνει το κοινό ότι «λόγω της εφαρμογής της νέας οικονομικής ταξινόμησης εσόδων, η ΔΟΥ δεν θα πραγματοποιει συναλλαγές που αφορούν βεβαίωση, είσπραξη, διαγραφή και επιστροφή φόρων κατά το διάστημα από 2 Ιανουαρίου του 2019 έως και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, με τις συναλλαγές αυτες να μεταφέρονται για την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου. Οι υπόλοιπες συναλλαγές με την ΔΟΥ θα γίνονται κανονικά».

Στην περίπτωση που δεν πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου τα τέλη κυκλοφορίας, είτε κινείται ,είτε όχι το όχημα ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας με πρόστιμο ισόποσο των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ ή με 30 ευρώ αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Η κατάθεση των Πινακίδων γίνεται στην εφορία προκειμένου οι οδηγοί να αποφύγουν τη πληρωμή των τελών για το 2019, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι ΙΧ κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου, κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατάθεση πινακίδων

Οι φορολογούμενοι που θέλουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, Πινακίδεs, Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ. Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους. Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.

Κώστας Κορέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα